Ziekte cavia

ik denk dat mijn cavia het schurft heeft ,wat kan ik daar tegen doen?
Ik zou eerst gewoon maar naar de dierenarts gaan.. En zou zelfs naar de weekendarts gaan omdat het wel besmettelijk is
Voor schurft hoef je niet meteen in actie te schieten wanneer het nog maar in de beginfase zit. Natuurlijk is het zo dat hoe vroeger je start hoe beter, maar 2 dagjes gaat de zaak niet maken.

Wat kan je doen tegen schurft?
Om te beginnen heeft het meestal weinig zin om hiermee naar een dierenarts te gaan. De meeste dierenartsen weten niet hoe ze dit moeten behandelen en geven je een of ander poeder mee dat je in het water moet doen. Met die gemengde water moet je de cavia dan vervolgens wassen, helaas heeft dit weinig nut... Ook zijn er dierenarsten die het houden bij ontsmetten, maar ook dit is geen juiste en snelle oplossing. Wat je wel kan doen is naar de apotheker gaan en vragen naar een spuitbus tegen schurft voor bij vogels. (Zeker niet alle prodcuten zijn geschikt voor cavia's, spuit bijvoorbeeld niets voor honden om je cavia want dit zou wel eens de dood tot gevolg kunnen hebben.)
Ik zal dadelijk eens gaan kijken wat voor spuitbus ik heb, hier ben ik ze zeker van dat het werkt en niet schadelijk is voor je cavia.