Wijziging van de plannen

hoi,

zoals jullie misschien gelezen hebben wilde ik graag muizen gaan houden zodra ik op mezelf woon. nu is hier misschien een wijziging in gekomen. ik liep gisteren met mijn vriend tegen 2 frettenpups aan. ik vind fretten altijd al geweldig, maar op een studentenkamer heb je daar geen plaats voor. nu ken ik die jongen van die winkel vrij goed, dus die fretjes uit 't hok gehaald.. mijn vriend (en ik natuurlijk ook) was op slag verliefd.. en geloof me, dat gebeurt hem neit snel bij dieren. we zijn dus gisteren flink info aan het opzoeken geweest en vanmiddag beslissen we dan of we ze kopen.
ze worden dan gehuisvest bij m'n vriend thuis. ik zou dus in principe nog muizen kunnen gaan houden, maar ik moet even kijken hoe het zit met kosten, omdat ik natuurlijk ook voor de fretten opdraai. en fretten zijn niet goedkoop... het voer, inenten, castreren.. bovendien komen de fretten mee als m'n vriend een weekje bij mij komt.. nu denk je misschien; nou, dat is slim, met je vriend samen. maar we hebben al bijna 5 jaar een relatie, dus dat is aardig stabiel..  :D

heeft hier iemand misschien ervaring met fretten??

xx Noor
Fretten zij dieren die enorm veel aandacht nodig hebben en absoluut niet geschikt zijn om een hele dag in de kooi te zitten als je even geen tijd hebt. Je mag toch wel rekenen op 2 tot 3 keer per dag minstens 30minuten tot 1 uur dat je aandacht moet geven aan deze dieren.

Fretten zijn ook zeer gevoelig aan lawaai en stof. Let er dus goed op waar je de fret plaatst, bij een overdosis aan herrie kunnen ze letterlijk doodvallen.

Verder zijn fretten ook roofdieren, een fret samen laten spelen met een muis zit er dus niet in ;)

Tot slot raad ik je aan om goed na te denken voor je een beslissing neemt. Fretten hebben een zeer lange levensduur (t.o.v muizen) en je gaat er niet mee om zoals een kat die je rustig zijn gang kan laten gaan als je even geen tijd hebt. Fretten moeten hun energie kwijt kunnen en hebben veel aandacht nodig.

Voor meer informatie over de fret kan je eens kijken op www.frettenpret.nl
hoi,

bedankt voor je info; maar ik weet het allemaal hoor! ik weet wat  ze nodig hebben, en wat niet.. ze komen bij mijn vriend thuis te staan, die sowieso veel tijd voor ze heeft.. ook ben ik zo bij hem thuis.. ik weet dat het heel wat anders is dan een muis. maar ik had niet gedacht dat ik in de mogelijkheid zou zijn om fretten te houden (wat ik eigenlijk al heel lang wil) omdat ik een keer op kamers ga.
nu komen ze dut het grootste deel van de tijd bij m'n vriend.

verder ga ik met een vriendin in een huisje wonen, dus geen studentenkamer. zo kunnen ze dus ook bij mij komen logeren..

morgen gaan we ze halen, en dan binnenkort inenten tegen hondenziekte..

xx Noor