Wat is nou de leukste hamstersoort?

En dat is eigenlijk direct al mijn vraag. Ik zit er over te denken, aangezien mijn geliefde konijntjes bijna naar buiten kunnen omdat hun outdoor-villa praktisch klaar is, om een leuk hamstertje te zoeken.
Maar ik heb eigenlijk alleen maar ervaring met de standaard gewone goudhamster. En aangezien er tig soorten zijn en hier hamstermensen zijn..hahaha..wil ik vragen..wat vinden jullie gezien jullie ervaring?!

Ben benieuwd, alvast bedankt!
ik merk niet zoveel verschil tussen een syrische en een dwerghamster buiten de grootte. Ze zijn hier allemaal even tam en slapen allemaal overdag ;) in beiden heb je ook prachtige kleuren.

Kortom: ik heb geen echte voorkeur. Een syrische leeft dacht ik gemiddeld langer, dat vind ik wel een pluspunt.
ik heb een syrtje en drie robbies, en een syrtje is gewoon wat tammer! Bij mij zijn de robbies echt kijkhamsters, al zijn ze wel zo tam dat ik ze uit mijn hand laat eten en als het nodig is kan ik ze wel oppakken maar laat ze gewoon lekker ravotten met zen drieen! vinden ze heerlijk!
ik heb een chineesje die zijn wel grappig omdat ze zo goed klimmen, ze is niet heel erg tam gworden...maar bijt ook niet
mijn voorkeur gaat naar syrische hamsters. Mijn syr is veel tammer dan m'n rusje. Maar eigenlijk zijn alle hamsters wel leuk :)
[i][color=teal]Ieder dier heeft zoals ieder mens een eigen karakter
zowel grote als kleine hamsters kunnen heel lief of heel gemeen zijn.
wat het belangrijkste is is dat jonge kinderen een grotere hamster vaak beter kunnen hanteren.
en de roberovski is idd erg snel.

verder moet je gewoon heel veel tijd aan het tam maken besteden, en dan kun je de meeste hamsters heel lief maken

maar vergeet niet, elke hamster is anders! ongeacht het soort.[/color][/i]
ja klopt helemaal 8)
maar ik vind de albino hamster heel
schattig maar ieder dier kan lief
zijn dat ligt gewoon in je eigen handen
nogmaals: albinohamster is geen soort, soorten zijn oa chinese dwerghamster, syrische dwerghamster, russische dwerghamster,...