Warmte

Mijn cavia's liggen al de hele dag te puffen in de kooi, het is hier binnen amper te houden, ik woon net onder het dak. Weet er iemand een manier om het aangenaam te houden voor de cavia's?
Ik heb ergens eens iets gelezen van speciale ijsjes voor cavia's. Het is vrij eenvoudig te maken. Je neemt wortels en doet die in de mixer. Zodra ze helemaal fijn zijn doe je ze in een potje en plaats je dat in de diepvriezer. Zodra het ijs is geworden kan je (een deel) ervan aan je cavia geven.

Controleer ook even of het drinkwater van je cavia niet lauw is. Is het lauw dan kan je het beter leeg maken en terug vullen met fris water.

Wat je zeker [u]niet[/u] mag doen is je cavia in de tocht plaatsen.
Ow, okť Jef, bedankt voor de info!
[quote="Martha1975"]Ow, okť Jef, bedankt voor de info![/quote] Graag gedaan
hey dat is zeker een leuk idee jef57...

ik heb mijn cavia's in een buitenhok waar de zon fel op brand.
Nu Doe ik er een stuk noppenfolie op het dak wat de hitte tegen houd.

Je zou ook kunnen proberen om zelf een koelelement te maken.
doe bijv. een koud blikje frisdrank in het hok of een straatsteen even in de vriezer en dit in het hok plaatsen. Hier gaan ze tegen aan liggen en anders koelt het sowieso de omgeving al af.

veel succes ermee...

gr. Gerbilientje
Best slim gezien Gerbilientje! Ik had er zelf nog niet aan gedacht, ik paste hetzelfde toe als Jef57. Maar dat van dat blikje frisdrank ga ik ook eens toepassen als het nog eens warm is.
Wij hebben thuis ook een cavia. Met het warme weer doen wij een flesje met koud water in het hok. Als hij het warm heeft kan hij er gewoon lekker tegenaan of op lggen. Werkt heel goed.
dankje Gerben,

ik heb dit ook via via ontdekt en past dit toe bij mijn gerbils.
Die liggen soms ook voor pampus in hun aquarium.
Wij doen als het heel warm is een flesje water een poos in de diepvries. Daar kunnen de cavia's dan lekker tegen aan gaan liggen.
Zelf doe ik dit ook bij de konijnen vinden ze heerlijk :D
ja bevroren is nog beter natuurlijk, dan houdt je ze zeker ruim 8 uur koel.