Verstoten geitenlam

Dinsdagavond is er bij onze geit een jonkie geboren. De moeder likte hem niet schoon en nadat we het geitje bij zijn moeder zijn hoofd legde, kreeg hij zelfs een paar flinke stoten van zijn moeder. Al 2 dagen lang wil de moeder zijn jonkie alleen maar hard stoten. Ook het drinken wordt niet toegelaten. Nu houden we elke paar uur de moedergeit vast en laten we het kleintje drinken. Overdags hebben we ze zelfs gescheiden en snachts zitten ze wel bij elkaar, tesamen met onze andere dieren. (kippen,duiven/kalkoenen) Mijn vragen: 1) Gebeurd zoiets regelmatig?2) Hoevaak moeten we de geit laten drinken? 3) Heeft u verder nog een advies? 4)De geit heeft gejonkt in het dierenhok, temidden van kalkoenen, is dit misschien een oorzaak van het verstoten? Ik hoor heel graag van u. Elk advies is welkom. Het is namelijk ons eerse jonge geitje wat hier geboren wordt. Groetjes en alvast bedankt, Anja.
Zoiets gebeurt niet echt regelmatig, maar het komt wel vaker voor. Hoe vaak het lammetje moet drinken weet ik niet exact, maar het zal in het begin toch wel 1,5 liter per dag moeten binnekrijgen veronderstel ik.

Mijn advies is het volgende: Haal het jong bij de moeder vandaan, de kans dat ze het jong alsnog accepteert, is miniem. De kans bestaat zelfs dat het jong snachts om komt door onvoorzichtigheid van de moeder. Maak dus gewoon een lekker warm nestje voor het lammetje, eventueel de eerste dagen verwarmd door een broedlamp ofzo. (Wel niet te laag hangen, zo overdreven veel warmte hebben ze ook niet nodig ;)
Verder kan je dan de geit dagelijks melken en het jong om de 2 ŗ 3 uur drinken geven, dit kan door middel van een gewone papfles voor baby's. 's Nachts moet je er niet speciaal voor opstaan, mijn advies is om zo laat mogelijk nog drinken te geven, en de dag erop zo vroeg mogelijk opnieuw. Het beste is om de melk van de geit zelf te geven, aangezien hierin de juiste voedingsstoffen ztten. De kans bestaat dat het door de plek van de bevalling komt, echter hoeft dit niet te zijn. Ieder dier reageert uiteraard anders op zo'n situatie. Het zou kunnen dat de kalkoenen even gedag zijn komen zeggen aan het jong, wat de moeder uiteraard niet leuk zal hebben gevonden. Maar dan nog lijkt me dat geen reden tot afstoting, zeker aangezien de geit de dieren gewend is. Ik veronderstel dat het om een 'gewone' verstoring gaat, die helaas af en toe voorkomt...