Verbergen cavia's zich in de winter?

Hallo. Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben anthony blomme uit belgie en heb een vraag over cavia's. Wij (mijn vrouw en ik) hebben een sprookjesachtig konijnen -en caviapark aangelegd van 6 bij 4 meter in onze tuin. Nu hebben die konijnen veel holen gemaakt waar de cavia's de hele dag inblijven. We weten zelfs niet of ze er nog uitkomen om te eten. We horen ze soms nog piepen maar dit is dan ook alles... Is dat normaal gedrag van een cavia naar de winter toe of moeten wij ons zorgen beginnen maken?

Anthony
Meen je nu dat je ze eigenlijk nooit meer ziet? :?
Het is zo dat de cavia's mee de konijnenpijpen in zullen kruipen, maar das eigenlijk niet echt ideaal voor je cavia's, zo worden ze gemakkelijk schuw, en de cavia's zullen last hebben met het zoeken van de weg naar buiten. Het is dus beter dat je wat ruime buizen door de grond steekt en ze daar door laat kruipen, want zandtunnels zijn alles behalve ideaal voor cavia's. Normaal gezien komen de cavia's nog wel naar boven om te eten, maar aangezien ze daar niet kunnen weten of het dag of nacht is zullen ze niet altijd overdag komen eten. Ik denk dat die tunnels ook niet ideaal zijn in de winter, aangezien het erin sterk zal vriezen en ze constant nat zullen zijn. Je doet er best aan dat de cavia's sowieso van nu af aan (binnenkort begint de nachtvorst dus...) niet meer in de pijpen te laten en ze te vangen en op te hokken.
Misschien zou het idd wel beter zijn om ze deze winter in een kooi binnen te steken. Er ligt wel veel stro in die konijnepijpen en ze hebben ook de kans om in hun hokje, dat van de grond staat, te schuilen. Zouden ze dan niet uit zichzelf naar dit hokje gaan als het te koud wordt?
Als ze echt heel goed weten dat ze een hokje hebben waar het warm(er) in is, dan bestaat de kans dat ze er uit zichzelf naartoe gaan. Maar volgens mij is het voor je cavia's veel beter om ze te vangen en "op te sluiten" in hun hok. Het is voor cavia's niet goed dat ze in de tocht of kou zitten. Voor een konijn kan het minder kwaad maar als je de mogelijkheid hebt, dan kan je hen beter ook in een hokje met lekker veel stro plaatsen tot de koudste dagen/nachten voorbij zijn.
Ik ben het met Gerben en Bente eens.
De konijnen beseffen wel dat ze in hun warm hokje vol met stro beter af zijn hoor. De cavia's daarentegen... We hebben ze dit weekend kunnen vangen. Ze zitten nu in hun kooi in onze woonkamer. Momenteel zijn ze redelijk rustig maar in het begin was er wel wat stress op te merken wat wel heel normaal is he.
Bedankt voor jullie raad.

Anthony

PS: Het duurde misschien wat lang voor een reactie op jullie berichten maar ik heb een beperkte internettoegang...
Leuk om te horen dat je ze te pakken hebt gekregen. Verhuizen naar de woonkamer neemt voor hen natuurlijk heel wat stress mee, ze zijn gewent te kunnen wegkruipen bij gevaar, das in een kooi niet echt gemakkelijk. Maar ik veronderstel dat het allemaal wel goed zal gaan.
Ze komen in een omgeving terecht waar veel nieuwe geluiden zijn, het zal dus nog wel even duren voor ze hier helemaal vertrouwd mee zijn.