Vechtende mannetjes en zwanger vrouwtje

--------------------------------------------------------------------------------
hallo, kan er mij iemand helpen ik heb drie cavia's waarvan twee mannetjes en een vrouwtje,
de twee mannetjes heb ik uit elkaar moeten zetten doordat ze met elkaar vochten tot bloedens toe,maar heb de kooien wel bij elkaar gezet zodat ze elkaar nog kunnen zien  nu is het vrouwtje zwanger en de vraag is moet ik het vrouwtje nu ook appart zetten, want zij zit nog bij een mannetje en moet ik iets speciaal doen voor het vrouwtje zoals voor het nestje, is stro genoeg moet ik een bakje in haar kooitje zetten waar ze haar nestje kan van maken, haar voedsel mag dat het zelfde blijven in het algemeen moet ik iets veranderen zoja wat ????????
Je kan best de mannetjes samen plaatsen en het vrouwtje apart. 2 mannetjes samen plaatsen bij een vrouw, dat loopt doorgaans fout, ze willen beide het vrouwtje voor zich, dus komt er ruzie van. Het eten van de cavia die je apart zet mag uiteraard gewoon hetzelfde blijven, verder is het beter om bij cavia's hooi ipv stro te grbuiken. Stro kan namelijk in de ogen steken en hiervan kunnen ze blind worden, aangezien hooi soepeler is, zijn er daarbij geen problemen.
hallo,

heb het geprobeerd van de mannnetjes weer bijelkaar te zetten maar tervergeefs het lukt niet ze vechten maar door nu zitten ze alle drie appart wat ik zo zielig vind maar geef ze we de volle aandacht, ik neem ze regelmatig uit hun hok en laat ze met harte lust rondlopen

groetjes

Lastige zaak, misschien eens het volgende proberen: Je kuist het hok van het vrouwtje volledig uit en zet het vrouwtje even in bijv. een doos, en besproeit het hok met een nevel van water met een scheutje azijn. (Zo gaan alle geuren er uit), vervolgens maak je het hok weer in orde en doet er goed wat hooi in, en dan zet je de mannetjes er weer allebei in. Dat is zowat de ultieme poging die ik zou uitvoeren. Uiteraard nadien het vrouwtje een plaats geven in een ander hok :)