Twee cavia beren bij elkaar

Hallo,Kunnen twee cavia beren bij elkaar in ŤŤn hok?Of kan ik dan beter twee zeugen bij elkaar zetten?Ik kan namelijk twee beren kopen, maar ze moeten samen in 1 hok.mvg,jolanda
Dit zou normaal geen problemen mogen geven wanneer:
- minstens 1 van de beren nog niet volwassen is
- er geen vrouwelijke cavia's in de buurt zijn Wanneer beide beren al volwassen zijn en niet gewoon zijn om met andere beren samen te leven kunnen er problemen optreden. Wanneer je echter je tijd neemt om de 2 aan elkaar te koppelen zou ook deze combinatie mogelijk moeten zijn.
Ook wij hebben sinds kort twee caviabeertjes bij elkaar. Ze zijn niet verwant aan elkaar maar we hebben ze gewoon vanaf het begin bij elkaar gezet en het gaat prima!
Af en toe knorren ze wat om elkaar heen, maar van rivaliteit is geen sprake tot nu toe.
Ik had eerst twee beren van dezelfde leeftijd in een hok. Ging helemaal goed.
Daarna overleed er een van de twee, en nou heb ik een kleine beer en dat gaat ook heel goed.
ik heb zeugen en beren in een flat en de beren kunnen prima bij elkaar zelfs als ze bij de zeug zijn geweest
Ik heb verschilende volwassen beren bij elkaar gehad en het het ging altijd goed, nooit ruzie maken of vechten ofzo. Ik heb weleens gehoord dat het fout kan gaan tussen 2 beren maarja dat kan bij alle dieren wel zo gaan. Net als mensen, vinden dieren soms ook niet iedereen even leuk en aardig.
Normaal gezien kun je 2 beren ook samen houden in een hok. 2 broertjes die al van kleinsaf aan elkaar gewoon zijn, oftewel een volwassen beer en een jonger beertje. Ik had hier een gecastreerde beer samen met een beer van ong. zijn leeftijd en dat ging ook perfect samen. :wink: