Taxus

De geit heeft een takje van de taxusboom gegeten. Is dat al erg? Wat kunnen we nu doen?Alvast bedankt voor uw antwoord!Groeten van MAdelaine de Winde
ik weet dat taxus giftig is voor de mens. Ik zou voor meer info ofwel het antigifcentrum bellen of wel een dierenarts.
Ik denk ook dat je best contact op neemt het antigifcentrum, dan ben je echt zeker van wat je moet doen. Wat je nu alvast kan doen is ervoor zorgen dat de geiten geen toegang meer hebben tot de taxus.

Hier staat nog wat extra info:
http://www.dwerggeiten.be/dwerggeiten/giftigeplanten/giftigeplanten.htm Ik weet niet hoeveel gram jouw geit heeft gegeten, maar vanaf 100 gram ziet het er toch niet meer zo goed uit.

[quote]Opname van 100 gram taxus groen veroorzaakt bij geiten na enkele uren de dood door hartverlamming. Kleinere hoeveelheden veroorzaken maag-darmontsteking, waarbij de dood na langere tijd intreedt.[/quote]
Neem voor alle zekerheid toch ook even contact op met je dierenarts met de hoop dat hij iets heeft om het effect van de taxus af te remmen/te vernietigen.

[quote]In de meeste gevallen komt men te laat voor een behandeling.
In zeldzame gevallen kan de veearts een levensreddende behandeling instellen wanneer hij het dier vroegtijdig kan onderzoeken.

[size=7pt]Bron: antigifcentrum - http://www.poisoncentre.be/article.php?id_article=352[/size]
[/quote]
Eťn takje kan waarschijnlijk geen kwaad, zo lang hij maar niet de hele bos op eet. Voor hoefdieren is een dosis van 100 gram inderdaad dodelijk, als ik me niet vergis mogen paarden zelfs nog veel minder hebben. Dus, dit ene takje zal waarschijnlijk zo'n vaart niet lopen. Bovendien heeft het een verlammend effect, dat dan al lang opgetreden zou zijn.