Stank

mijn 2de hamster vena stonk ontzettend en na ongeveer een week is ze overleden. ik heb haar in totaal 2 weken gehad en ze was net oud genoeg om weg te mogen bij haar moeder.
nou stinkt mijn hamster noelle ook zo. ik was dus in de stress ik vanochtend naar de dierenarts en het ziet ernaar uit dat ze kerngezond is en gewoon een ''sterke'' lichaamsgeur heeft. maar die geur is zo erg dat als je er langer dan een half uur bij blijft zitten je bijna over je nek gaat. heeft iemand dit al eens meegemaakt?
ik dacht al dat ze suikerziekte had omdat ze in 3 dagen tijd bijna 30 ml had gedronken. en haar urine ruikt zout / zuur achtig. ze is 4 tot 5 weken oud en ze is een syr. kan iemand mij helpen?
Aangezien het een syrische hamster is zou het kunnen komen omdat ze willig is, dan scheiden ze namelijk een bepaalde geur af.. De ene dame heeft dat wat sterker als de andere en er kunnen idd flinke stinkerds tussen zitten.
Bij suikerziekte drinken ze meestal wel 100ml of meer per dag en zal de urine meer als zoete limonade ruiken, dus dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Op het hamsterforum word regelmatig gezegt dat je ook bij de apotheek/drogist teststrips kan halen om suikerziekte bij mensen te kunnen testen, deze schijnen ook voor hamsters zeer betrouwbaar te zijn..
Zelf heb ik daar geen ervaring mee.
oh lekker is dat dus ik heb een hitsige hamster. zou het kunnen dat het erger word als ze ook inderdaad een mannetje ruiken?
Dat zou best kunnen ja.
nou dat is helemaal geweldig nu heb ik dus 2 hitsige hamsters thuis. en als ze een keer bij elkaar mogen krijgen ze dan de smaak te pakken of is het na 1 keer goed geweest?
Vrouwtjes schijnen daarna vaak wel rustiger te worden, maar zelf heb ik nooit met syren gefokt dus dit is wat ik vaak heb gelezen op het hamsterforum..
ik vind 30 ml zelfs wel weinig voor een syr.maar je heb een jonkie nog heh.
mijne drinkt 60 ml in 3 of 4 dagen ongeveer. (volwassen syr).
De ene syr zal ook wel wat meer drinken als de andere syr ;)
Maar zolang het niet boven de 100 ml per dag is zou ik me niet zo snel zorgen maken :P
ik heb dat precies ook met mijn hamster!!
het is een vreselijke geur! ik dacht dat ik de enige was met dit probleem maar gelukkig niet....dan loopt ze over mijn handen heen en dat zit die geur gewoon op mijn handen dat is zo vies!