Resorberen van puppies

Onze hond is zwanger 40 dagen. Hoe groot is de kans dat de pups nu nog kunnen resorberen. Gisteren had onze hond een niet zo\'n leuk ervaring met een herder. Ze jankte en had de staart tussen de benen. Er is niet gevochten maar onze hond is geschrokken. Ze had waarschijnlijk die herdershond niet zien aankomen.
Eerst en vooral wil ik even zeggen: ik heb geen ervaring met het kweken van honden, laat staan met een resorptie. Maar desondanks denk ik toch met een hoge zekerheidsgraad antwoordt te kunnen geven, namelijk, mijn veronderstelling is dat ze niet meer kunnen geresorbeert worden. Zoals je wel weet draagt een hond ongeveer 63 dagen, je kan je dus best al wel voorstellen dat de puppies al aardig wat ontwikkelt zijn. Aangezien resorptie enkel kan bij embryo's, en er vanaf 33 dagen niet meer van embryo's wordt gesproken, is dit niet meer mogelijk. Echter, daamee is je probleem niet van de baan, want eens resorptie niet meer kan optreden, kan abortus optreden. Bij abortus zal je een groene of zwartte uitvloeiing met vruchtdelen kunnen waarnemen. Echter denk ik dat zoiets niet gebeurt zonder echt grondige oorzaak, een slecht contact met slechte afloop lijkt me niet voldoende.

Mijn bron:
http://www.duitseherders.com/voortplanting_abortus.html Aangezien het bij honden ivm de voortplanting steeds hetzelfde gaat, maakt het ook niet erg uit of je nu een Jack Russel of een zware scheper ofzo hebt.