Puppie

ik heb een golden retriever pupje van 8weken oud en hoe maak je haar het beste zindelijk overdag en s'nachts we willen wel geen bench gebruiken en mag ik al gaan wandelen met zo een klein hondje , welke halsband is het beste voor aan te doen?
Van het zindelijk worden kan ik je niet veel tips geven, onze hond zit immers altijd buiten en dan is dat niet erg nodig. Met een pup van een week of 8 zou ik nog niet echt gaan wandelen, zo een eindje in de straat om het aan de leiband te leren kan, maar geen echte wandleing. Welke halsband, hoh, dit mag vanalles zijn, gewoon zien dat hij niet te strak en niet te los zit hť.
van halsband raad ik ja aan om er eentje te nemen die meegroeid (verstelbaar), zo heb je er langer geniet van. Want als je er meteen eentje met gaatjes ga nemen, dan ga je veel nieuwe bandjes moeten kopen.

Ik zou ook nog geen lange wandelingen doen, maar wel al even leren aan de leiband.
zinnelijk maken is vooral veel geduld hebben. plaats de hond regelmatig buiten (zeker 's ochtends en na het eten) waar hij zijn behoefte moet doen. Doet hij het buiten beloon hem uitbundig (met koekjes is gevaarlijk voor gewoonte!, maar kan met aaien en toespreken).

Heeft hij toch een ongelukje, geef hem dan een standje, maar wrijf NOOIT de neus door de urine/uitwerpselen: hiermee kan je de neus beschadigen! voor 's nachts kan je papieren kranten leggen voor het hok.