Paarden die stampen

er is een meisje waar ik les aan geef,ging een super lieve pony nomaal kopen.maar deze avond was ik mijn paard aan het klaar maken voor te treinen,en had me voor bles gezet de pony van silke het meisje , ze kreeg telephoon en ging met bles de stal in, apollo mijn paardje,gedroeg zich ineens kei vreemd en hoorde achter me een kei harde knal tegen de muur van bles!dit was niet zijn eerst jot dat hem gaf die was iets te hard,ik rnde de stal in om dat ik wist da silke der in zat , en ze lag daar in een heel rare houding ze stond diht vanvoor en ze lag vanacher.maar ik weet dat da echt een lieve ponny,hij heeft veel deugenietery tijdens het rijden wel maar met mensern omgang is hij kei fletserig,kun jij me helpen te vinden hoe het zou kunnen komen dat hij silke zo hard gestampt zou kunnen hebben?dat ik het haar kan uilegggen als ze wakker word wat er gebeurd is en hoe het zou komen!ik zou alles doen voor mijn leerlingen jij niet ?
Het kan door verschillende redenen komen bijvoorbeeld dat bles niet gewoon is om in de nieuwe stal te staan of omdat de geur van jouw paard hem wat bang heeft gemaakt. Wat de echte reden is zal je moeilijk kunnen achterhalen.

Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft maar paarden voelen aan wanneer een elektriciteitsdraad door de grond loopt, ze gaan er dan vaak met een beetje schrik overheen. Misschien was de straling van de gsm voor hem voldoende om te verschieten (ik heb zelf geen idee of dit mogelijk is, maar ik denk dat dit toch wel zou kunnen).
allereerst: zou je in de toekomst kortere zinnen kunnen maken en in het nederlands schrijven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik delen van je verhaal niet helemaal begrijp. verder stampen paarden om allerlei redenen. Zo gebeurt het dat bepaalde paarden niet voor of achter een ander bepaald paard mogen omdat deze elkaar niet kunnen luchten.