Oogjes

hallo,mijnpoes is op 13 maart gedkt door een kr heilige birmaan. Mijn kat komt nbuiten en daar liep da kater ook dus mss hebben wel meer katers haar gedekt die dag. Maar heb alleen die kr birmaan gezien. Precies 63 dagen erna op 15 mei is ze bevallen.Inmiddels zijn de poesjes bijna 5 weken en hebben nog steeds een aparte kleur blauwe ogen. (de dekkater had ook felblauwe ogen) Mijn vraag is ; wanneer gaan oogjes groen kleuren?? En hoe weet ik of deze kittens mss wel blauwe ogen krijgen? Uiterlijk zijn de poesjes (tekening) precies hun moeder op 1 kater na. Die heeft wel de tekening van moeder maar de bouw en haardikte is heel anders dan de rest veel voller.Alvast bedankt voor uw moeite van mailen. groetjes johanna
Onze kat had de eerste weken ook blauwe ogen, toen zij 6 weken was had zij groene ogen (op basis van foto's die genomen zijn uit die tijd)

Blauwe ogen zijn recessief, dus als zowel moeder als vader het gen voor blauwe ogen draagt, hebben de kittens een kans dat ze blauwe ogen krijgen.† Hebben beiden blauwe ogen, zullen ze allemaal blauwe ogen hebben.

Ik denk dat als de kittens 8-10 weken zijn en nog steeds blauwe ogen hebben, je er mag vanuit gaan dat ze blauwe ogen zullen hebben.
ok bedankt voor info. Niet dat het echt veel uitmaakt hoor . Maar in mijn achterhoofd denk ik dr wel bij na en zou wel leuk zijn als blauwe weren. Maar met groene oogjes zijn ze ook leuk.gr anke
Welkom op het forum Anke, leuk dat je je hebt geregistreerd ;)
bedankt gerben. Hele leuke forum. Heb zelf meerdere dieren en zal binnenkort mijn profiel eens gaanuitbreiden.
Heb al gekeken hoe ik foto,s moet plaatsen en  een avator bij mijn naam maar lukt niet. zal me vandaag eens ff verder dr in verdiepen. Maar heb eigenlijk weinig verstand van dat soort dingen.
Maar goed....een leuke site deze...juist omdat het over allerlei dieren gaat.

al beetje gelukt.
maar hoe kan ik bv foto plaatsen hier in bv dit berichtje??

[quote author=anke link=topic=1887.msg11942#msg11942 date=1181979215]
al beetje gelukt.
maar hoe kan ik bv foto plaatsen hier in bv dit berichtje??

[/quote]

Daarover kan je hier meer informatie vinden: http://www.knaagdierenforum.nl/smf/index.php?topic=638.0