Oogjes hamster

Mijn broertje heeft een russisch dwerghamstertje.  Het diertje is ongeveer 2
jaar oud.
Sinds enkele dagen puilen haar oogjes ineens behoorlijk uit. Als je in het licht kijkt, lijkt het ook net of ze rood doorschijnend zijn. Verder maakt ze geen zieke indruk of zo. Ze eet ook wel goed.
Kent iemand van jullie dit? Is het ouderdom van het hamstertje?
nog nooit van gehoord maar als je het niet vertrouwt zou ik direct naar de DA gaan!
Ik heb hier ook nog nooit van gehoord, inderdaad als je het niet vertrouwt kun je maar beter even naar de dierenarts gaan.
ik weet wel dat de oogjes van hamsters makkelijk durven ontsteken, maar dit klinkt als iets ergers, zeker dat uitpuilen.

Ik zou langs een dierenarts gaan, maar zoek er eentje die verstand heeft van knaagdieren en geef zeker de hoge leeftijd van je diertje aan.

wat ik wel al eens gehoord heb, maar ik weet niet of het dit is: als hamsters blind worden (dan is dat niet echt een rode schijn, maar eeder een grijze schijn), dan is de kans erg groot dat ze suikerziekte hebben. Dat kan je zelf testen door een clinistixteststrookje in de urine te houden. Kleurt het en zit er dus suiker in de urine, dan heeft je diertje suikerziekte.
Bedankt voor jullie reacties.

Noortje, bedoel je dezelfde sticks die ze ook voor mensen gebruiken om bijv. suiker in urine aan te tonen? Die hebben we nl. thuis (ook toeval...).
En hoe kom je aan die urine dan? Of zoek je het plashoekje op van de hamster?
Is suikerziekte bij hamsters te behandelen?
(wat veel vragen aan je, he?)


dat zijn inderdaad die teststrookjes.
Het beste is inderdaad via de plashoek.

als je hamster suikerziekte heeft is er dacht ik nog maar weinig aan te doen en duurt het vaak ook niet mang meer voor ze sterft. Deze info heb ik niet van een dierenarst, maar van een fokker.