Onzinnelijke katten

Hallo,Ik heb 6 katten waaronder 3 kittens van ongeveer een half jaar. Deze kittens doen steeds hun plasje in mijn was of kleerkast wat niet aangenaam is hun grote behoefte doen ze buiten ze hebben ook een kattenbak staan. mijn grote katten doen hun behoefte steeds buiten. Ik heb al verschillende dingen geprobeert zoals een keep off spray andere kattenbak vuling maar steeds blijve ze in mijn was gaan. ik probeer alles buiten hun bereik te zetten maar eenmaal als ze er aan kunnen heb ik prijs wat kan ik doen??
een kat kan dit om verschillende redenen doen:
- nierproblemen
- aandacht - hebben geen eigen kattenbak
- kattenbak is niet proper genoeg

Omdat ze het alledrie hebben, denk ik niet dat het nierproblemen zullen zijn. Als je meerdere katten hebt, moet je ervoor zorgen dat je minstens evenveel kattenbakken hebt als katten. Er zijn nu eenmaal katten die niet in de kattenbak gaan van een andere kat.
Maar ook minstens 1maal per dag de/elke kattenbak proper.
en geef de katten voldoende aandacht, speel met ze, aai ze,...
Volgens mij is er maar 1 geschikte manier en dat is consequent optreden. Elke keer wanneer een katje zijn behoefte doet (en je ziet dit) plaats je hem onmiddellijk buiten (of in de kattenbak). Nu je de katten al een tijdje hebt zal je ongeveer wel weten rond welk uur ze hun behoeften moeten doen, je kan ze best enkele minuten daarvoor buiten plaatsen zodat ze na een tijdje vanzelf merken hoe het moet.
Ook als er iets veranderd is of stress hebben kunnen ze ook
van de 1 op de andere dag onzindelijk worden!