Noelle

hoera ik heb een nieuwe hamster. een syrtje van 4 a 5 weken. ze is een gevlekte hamster met de kleuren wit licht en donkerbruin en zwart. ze heeft een zwarte streep van haar linkermondhoek over haar hals naar haar rechtermondhoek, net alsof ze een paardenbit in heeft. haar buik is wit en verder heeft ze een ''japanner'' print. met de 2 bruintinten en wit. en haar naam is noelle.
ik zal kijken of ik een foto kan plaatsen.
proficiat, maar zet dat liever in het onderdeel dat daarvoor bestemd is
leuk ben benieuwd naar de foto's :)

gefeliciteerd
proficiat met je hamster :wink:
Ik heb het verplaatst naar het onderdeel hamsters overige, als er geen foto bijstaat hoort het niet in de showroom thuis.
Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst :)
ja ik had het te laat gezien, sorry
mijn hamster noelle is op 5 februari gestorven. ik haalde haar rond 11 uur uit haar huisje en ze was heel koel. ik zette haar op mijn bed neer en ze viel gewoon om, keer op keer. ik pakte haar dus voorzichtig op en zette haar op mijn arm. op mijn arm wiebelde ze minder en opeens voelde ik het warm worden en toen zag ik dat ze op mijn trui had geplast haar urine was bruin rood achtig. een paar minuten later kwam er bloed uit haar neusje en weer een paar minuten later uit haar mondje. al die tijd lag ze slapjes op de zakdoek die ik voor haar had gepakt. opeens wou ze overeind komen maar dat lukte niet dus viel ze weer terug op mijn hand en lag er een hele poel bloed op mijn hand. daarna deed ze reutelend ademhalen en kwam er steeds meer bloed uit haar mond en neusje rond 10 voor 12 is ze gestorven. naar mijn mening gestikt in haar eigen bloed. weet iemand wat dit betekent? want ik heb dit al een keer eerder gehad bij een hamster maar toen was het ongeveer een druppeltje bloed wat er uit het neusje kwam biede hamsters kwamen van dezelfde dierenwinkel.
Veel sterkte! Persoonlijk zou ik nooit een hamster, of eender welk ander dier, bij een dierenwinkel gaan halen. Ze worden vaak bij de fokker gefokt voor de winst en daarna brengen ze de hamsters naar de dierenwinkel.

Het zou goed kunnen dat inteelt de oorzaak van het overlijden is, maar helaas ken ik niet genoeg van hamsters om te weten wat de echte oorzaak zou kunnen zijn.

Als je graag een nieuwe hamster aanschaft raad ik je aan om deze bij een particulier te halen. Ook kan je best even naar die dierenwinkel gaan en dat melden en vragen voor een soort van terugbetaling/schadevergoeding.
ik ben naar de dierenwinkel geweest en weet je wat die zei: wat doe je met die beesten (omdat ze steeds doodgaan) ik zeg dus niks. waarop hij zei ja kijk daar heb je het al je moet ook wat met ze doen anders gaan ze ook dood. de zak. ik weet ook dat hij er niks aan kan doen maar ik was het gewoon gaan melden zodat hij dat wist voordat hij weer dieren daar zou gaan kopen. maar naderhand trok die kerel weer bij en vertelde dat een groothandel alles inkoopt en dan gewoon over verschillende winkels verspreid. hij vroeg ook of ik dan een nieuwe hamster van hem wou, maar dat aanbod heb ik geweiged. als ik nog een hamster wil ga ik die wel bij pet's place in een andere dorp halen, daar fokken ze de hamsters zelf. de 1e hamster van mijn zus en mij kwam ook daar vanaf en die waren bijna 7 maanden geworden. ook niet echt oud maar beter dan 2 of 5 weken. de hamster wat mijn zus nu heeft komt ook daar vanaf en in op weg naar de 9 maanden.
mijn opa gaat altijd naar tentoonstellingen van knaagdieren omdat hij vroeger ook syren fokte (als proefdier in een lab) en hij kent een man die wel eens een nestje heeft en die gewoon gratis weg geeft omdat de print niet mooi genoeg is voor de show