Mijn fret bijt enorm veel

goeiedag,mijn fret is ongeveer een maand en half oud en is heel hevig als je hem pakt kan gij niet rustig gewoon verder lopen dan wordt hij echt zot. In het begin beet hij erg door nu valt het mee maar hij bijt wel heel vaak. ik kan hem ook niet strelen want dan bijt hij. wat kan ik doen?? help mij alstubliefd.
Hij is dus nog een pup..
Pups hebben wel eens de neiging om het begin hard te bijten
Dit betekend dus dat jij hem moet gaan opvoeden! Ik heb hier als eens een stukje neergezet over het bijten.
Ik zal dan nog een keer doen:

Pups

Wat betreft pups is het nog een iets ander verhaal. Vlak na een verhuizing kan een pup nog bijten vanwege de nieuwe omgeving en geuren. Of bijvoorbeeld als een pup bijvoeding gewend is en deze die niet meer bij de nieuwe eigenaar krijgt, zal deze ook kunnen bijten van de honger. Echter is dit geen reden om niet te straffen, hier kun je het beste gelijk mee beginnen.Een pup gaat meestal verschillende fasen door. Tot aan een maand of 4 zal een pup uitproberen wat deze met zijn mond allemaal kan. Daarna worden ze over het algemeen weer iets rustiger. Daarna komen pups in de puberteit en deze begint vanaf een maand of 5/6. Ze zullen dan hun grenzen opzoeken en veel beginners zullen in deze fase dan ook opgeven. Van de opvoedmethode zul je in deze fase weinig merken. Hij zorgt ervoor dat het gedrag niet erger wordt, maar zal het happen en bijten niet wegnemen. De resultaten hiervan merk je pas wanneer de fret volwassen wordt (rond de 8 maanden).

De methode

Ik heb een fantastische methode geleerd waarmee je bijten super kan afleren in een aantal weken (fretafhankelijk). Dit gaat als volgt:

1e keer bijten - de fret in zijn nekvel pakken en wachten tot hij/zij gaapt (dit is een teken van overgave en het is belangrijk dat je hierop wacht). Negeer je fretje daarna een minuut of vijf en lok niet direct uit tot nog een hap!
2e keer bijten - de fret oppakken in het nekvel, een tik op de zijkant van de neus geven (niet met meer dan 2 vingers, anders wordt het al snel te hard) en wachten op de gaap.
3e keer bijten - exact hetzelfde als bij de 2e keer, maar dit keer zet je de fret vervolgens terug in de kooi voor straf! Als je ook andere fretten hebt werkt het straf geven des te beter omdat je fretje de anderen nog ziet spelen.