Mijn 2 cavia's

hallo
ik heb een cavia van bijna 3 maand , een borstelcavia , hij is heel erg braaf maar kan af en toe wel eens bijten , maar daar heb ik geen probleem mee , hij is dan ook op verkenning waarschijnlijk !
ik heb nu vorige week nog een borstelcavia gekocht, maar die is nog heel klein , zijn haartjes zijn nog niet volgroeid zie ik , maar mijn 2 cavias komen precies niet zo goed overeen als ik gedacht had , die kleine cavia wil altijd bij de ander zijn en dan hoor ik die kleine cavia piepen en doet mijn grote cavia hem nu pijn of niet ?
Dat zal je zelf eventjes moeten observeren. Vergeet niet dat cavia's "piepen" ter communicatie.
Moest het oudere dier de jongere echt niet in de buurt willen dan had de jongere vermoedelijk al heel wat wondjes moeten hebben of in het slechtste geval al dood geweest.
Cavia's vechten immers voor wie de baas is.
Zo is dat, de rangorde wordt bepaald. Normaal is dit niet nodig wanneer een jonge cavia bij een oudere geplaatst wordt, dan is de oudere altijd de baas en heb je meestal geen rangorde die moet bepaald worden. Het komt bijgevolg ook weinig voor dat de oudere met de jongere gaat vechten.

Het piepen, doet je cavia dit wanneer de andere cavia hem aanvalt of doet hij het gewoon zo nu en dan eens? Het zou kunnen zijn dat het piepen ťťn van de vrolijke geluidjes is die cavia's maken.

Als cavia's bang zijn of zich aangevallen voelen gaan ze klappertanden, als je cavia dit doet haal je hem best tijdelijk weg bij de oudere.