Mama wilt een LIEVE hond

welke rassen zou je aanraden voor eeen hond die lang alleen thuis kan blijven ZONDER iets kapot te maken dat zou dan zo'n 8u zijn dat hij alleen zou moeten blijven hij kan wel door heel het huis en in de grote tuin ik heb ook nog een konijn en maar net een cavia zou die ras dat je zou aanraden dan ook snel kunnen wennen aan andere huisgenoten (qua dieren) gr. davina (weeral ^^ ) + mama die graag een mooi en WAAKZAME hond wil
Een dier moet leren om alleen thuis te blijven, dat kan op verschillende manieren oa een bench. Onze grote honden (berner senner) hebben een bench (buiten). de kleine honden blijven binnen als wij wegzijn, maar hebben een slaapplaats, licht en radio. Op die manier weten ze dat wij weg zijn en ook dat we terug komen.
Dus wil je dat je hond niet stukbijt, zal je er tijd in moeten steken om deze op te voeden. Doe je dat, dan zie ik niet meteen een ras dat je niet kan nemen.

of een dier wens aan andere huisdieren hangt van het karakter af en van de andere dieren. verder zou ik me afvragen wat je juist wil bereiken met je hond: het dier zal al 8u per dag helemaal alleen zitten. hou er rekening mee dat wanneer je thuis komt je ook voldoende aandacht zal moeten kunnen geven aan het dier.

Mooi is uiteraard subjectief.