Leeftijd van een konijn

Weet iemand hoe oud een konijn gemiddeld kan worden? Die van mij is 16 jaar geworden en heb ik inlaten slapen omdat ze botkanker had en hierdoor niet goed meer kon lopen.
Dit is afhankelijk van het ras. 16 jaar is wel uitzonderlijk voor een konijn. De meeste worden 5 tot 10 jaar. Soms tot 15
Konijnen worden gemiddeld tussen de 5 en de 10 jaar oud, de laatste tijd sterven ze echter vaak vroeger en vroeger. De meeste konijnen wrden niet ouder dan 7 jaar, andere halen leeftijden tot 15 jaar of iets meer, zoals het uwe. Helaas is dit aan de meeste lang niet gegeven.
Ze was een verassing voor mij, ik ging haar moeder verschonen en toen lag ze samen met haar broertjes en zusje helemaal achter in het hok. We wisten niet eens dat haar moeder zwanger was. Haar vader en moeder waren huis tuin en keuken konijnen zeg maar. Ze had nog ouder kunnen worden volgens de dierenarts. Ze had een uitzonderlijk sterk hart werd ons verteld.
Ik heb een Hollandertje gehad en die is 15 geworden. Flappy die ik nu dus heb had ik 20 juli 9 jaar en ik hoop nog lang van hem te mogen genieten. :lol:
Bij een goede verzorging worden konijnen gemiddeld 8 tot 12 jaar. Vaak jonger helaas, vaak ook door onwetendheid van de verzorger(s).
Ze kunnen idd ook wel ouder worden. Ik ken iemand met 3 konijntjes die 13,13 en 15 zijn geworden. Het oudste konijn in Nederland werd 18.
16 is dus echt een super leeftijd! Mijn oudste konijntje is nu 8,5 jaar. En nog kerngezond gelukkig, hoewel hij al wel een oud mannetje aan het worden is.
[quote="Petra"]Bij een goede verzorging worden konijnen gemiddeld 8 tot 12 jaar. Vaak jonger helaas, vaak ook door onwetendheid van de verzorger(s).
Ze kunnen idd ook wel ouder worden. Ik ken iemand met 3 konijntjes die 13,13 en 15 zijn geworden. Het oudste konijn in Nederland werd 18.
16 is dus echt een super leeftijd!
Mijn oudste konijntje is nu 8,5 jaar. En nog kerngezond gelukkig, hoewel hij al wel een oud mannetje aan het worden is.[/quote]

Flappy van mij wordt ook een oudje. Hij heeft aan 1 oog nu staar en dat is best een naar gezicht. Gelukkig is zijn andere oog nog in orde maar als hij huppelt en ik loop rond dan wil hij nog wel eens tegen mij opbotsen en dat doet me een beetje verdriet. :cry: Maar goed; hij is vergeleken met mensen al in de 80 dus.......... en verder is hij gelukkig nog gezond. :lol:
Mijn twee vorige konijnen hebben de leeftijd van 9 jaar en 7,5 jaar bereikt. Onze baby ( megakonijn dus :roll: ) is 7,5 jaar geworden en is gestorven aan een acute longontsteking waar we snel bij waren maar door zijn leeftijd en grote niet te overwinnen was voor hem. Onze Dodger is rustig heengegaan en daar had zijn leeftijd een grote rol bij een oudje dus.
wow,
wat is je konijn oud geworden zeg