Konijn + zwangere cavia

Een paar weken geleden kocht ik als gezelschap voor mijn konijn een cavia. Nu blijkt echter dat het beestje al zwanger was, ik vermoed van bij de kweker zelf. Ze heeft nu een dikke buik, opgezwollen tepels en ik voel de kleintjes bewegen. Kan het kwaad dat we de cavia en het konijn samen in de kooi laten zitten? De cavia heeft een slaaphokje waar ze vaak in zit. We kunnen ze er wel moeilijk in het oog houden. Moeten we iets veranderen aan deze situatie of aan haar voeding?
Voor de cavia zal het beter zijn als zij in alle rust kan bevallen zonder het konijn erbij. De jongen zijn de eerste weken/maanden niet in staat om zich te verdedigen tegen het konijn. Stel dat je konijn eens lekker wild door het hok wil rennen, dan is nog maar de vraag of de kleine cavia's dit zullen overleven. Daarom denk ik dan ook dat het beter is dat je de cavia apart zet zodat deze in rust kan bevallen en de jongen opvoeden.
Het is inderdaad beter om ze uit elkaar te houden. Hier lopen ook zwangere caviadames tussen de konijnen, maar deze moeten nog een hele poos lopen voor ze bevallen en hebben voldoende schuilhokjes. Volgende week zal de flat af zijn en kunnen ze daar in om te bevallen.