Knagen aan de tralies

hallo allemaal,
ik heb even een vraagje over de hamster van m'n dochtertje. zo gauw als ze wakker is gaat ze knagen aan de tralies en stopt pas als ze weer gaat slapen. dit is vreselijk irritant want we kunnen geen tv kijken of rustig praten want het maakt een vreselijke herrie.
vervelen kan ze zich niet want er zitten allerlei dingen om mee te spelen in de kooi. wie kan mij vertellen wat ik er tegen kan doen.

groetjes Mariette
Wordt de hamster regelmatig uit de kooi genomen om er wat mee te spelen?
Vaak is het een roep om aandacht, daarnaast zijn hamsters knaagdieren dus blijft het normaal gedrag.
Heel soms wil het weleens helpen als je zorgt voor veel wc-rollen en eierdozen om op te knagen en een stukje droog brood, maar meestal valt er verder niets te doen aan tralieknagen..
Van de hamsters hier zijn er ook een paar die het doen en de enige oplossing die ik tot nu toe heb gevonden is ermee leren leven ;)
Wat je ook kan doen is een andere kooi nemen, een zonder tralies maar waar de zijkant dan van die doorzichtige plastic is. Zo kan de hamster niet meer knagen en zie je hem nog goed zitten. Een voorbeeld van zo een bak kan je [url=http://www.knaagdierenforum.nl/forum/viewtopic.php?t=130]hier[/url] bekijken. Op die foto's word de bak gebruikt voor muizen maar hij kan evengoed voor hamsters gebruikt worden.
Je zou een ren kunnen maken voor je hamster. Dat doe je door wat houten lage platen met elkaar te verbinden met scharnieren. Zo kun je de ren ook inklappen zodat hij niet veel plek inneemt. Hamsters vinden zo'n ren vaak hardstikke leuk en racen er lekker doorheen.

Verder zou je inderdaad zo'n Duna bak kunnen nemen (alleen bovenaan tralies en rondom plastic (bovenste helft doorzichtig). Neem wel minstens 70x40 cm, vaak zijn dat soort bakken erg klein.
Op marktplaats staan vaak leuke goedkope kooien.
iedereen alvast bedankt voor de reactie's. in de kooi zijn speeltjes, knaagstokjes enz. aanwezig en ze word ook regelmatig uit de kooi gehaald. een andere kooi haen is jammer deze is net nieuw. misschien dat ze nog meer uit de kooi moet. als er nog wat tips zijn graag. en de mensen die al gereageerd hebben nogmaals dank jullie wel voor de tips
Heb je er ook een loopwiel in hangen , dat doet wonderen want hier word echt niet aan de tralies geknaagt maar wel flink gerend  :D
dat is zoo irritant! mijn hamster doet het ook :? en als ik haar eruit haal of ik haal de deksel van de kooi houdt ze gelijk op,,maar als ik in de buurt ben doet ze het ook :shock:
de mijne is nu veel gemindert maar deed het echt veeeel, het was hier idd een roep om aandacht. telkens hij aan het knagen was negeerde ik hem en pas als hij stopte kreeg hij aandacht. blijkbaar heeft het toch wat gewerkt want hij doet het echt bijna niet meer.
groetjes kim
ps misschien een idee, aquarium ipv traliehok...!
mijn vrouwtjes rat doet alleen dat als ze iets ziet dat ze  moet hebben aandacht of een snoepje als ik nu bijv ynstur (mannetje) zijn kot proper maak en die per ongeluk in haar zichtsveld zet dan doet ze dat ook want ze mist m denk ik of als op tafel een snoepje ligt dan doet ze dat ook en als ik voorbij loop zonder iets te zeggen jah dan natuurlij ook zelfs al kan ik ze nu niet pakken met haar kleintjes