Kattentic?

Mijn kat doet de laatste tijd iets raars. Ze slaat met een hoop lawaai met haar poten het water uit haar bak en kan blijven turen in het water. Jullie begrijpen dat de hele keuken steeds drijfnat is. Ze drinkt ook vaak uit de kraan. Dit is echt van de laatste week, ik vind het zo raar, heeft ze nog nooit gedaan.
Heeft iemand een antwoord op dit gedrag?
Blakie
Ik ken geen reden voor dit gedrag, misschien ziet ze in zichzelf als een indringer? Een mogelijke oplossing is een tijd minder water geven zodat ze ook minder uit haar bak kan halen. Verder kan je ze best bestraffen telkens wanneer je het ziet gebeuren (wanneer de keuken al nat is en je hebt het niet zien gebeuren heeft bestraffen geen nut). Moest je kat nu overdag, omdat je minder water geeft, geen water meer hebben omdat hij alles eruit heeft gehaald moet je je hier niet meteen zorgen over maken. Normaal hebben katten genoeg waterreserve en komen ze wel toe tot wanneer jij weer thuis bent, zolang de temperatuur binnen niet te hoog is zou dit dus geen problemen mogen geven.
Dat water uit de bak slaan is gewoon spelen denk ik, dus een kat dan straffen vind ik wel wat overdreven en zelfs zielig. Mijn (nu vermiste  :() kater deed dat ook en hij dronk ook uit de kraan. Ik zou hem/haar zeker niet minder water gaan geven, want de meeste katten drinken sowieso te weinig met alle gevolgen van dien.

Groetjes Hilde
onze katten speelden voortdurend met water. Vonden ze om een of andere reden fascinerend. Waarom vroeger niet en nu wel, moeilijk te zeggen, misschien dat ze per ongeluk haar voetje in het bakje deed en nu gefascineerd is?
Om te verhelpen dat de keukenvloer helemaal nat wordt, kan je een keukenhanddoek onder het bakje leggen.
Als het inderdaad om spelen gaat, waar ik eerst niet aan had gedacht, is straffen inderdaad niet meteen de juiste oplossing.