Katten

Ik heb al jaren een kat, zij is een trouwe muizenvanger. Nu heb ik sedert gisteren 2 lieve kleine caviatjes erbij. Ze zitten gezellig binnen in een kooi maar nu vraag ik mij af of het te vertrouwen is om mijn kat alleen in de buurt van de kooi te laten. Meestal is ze buiten, maar 's nachts kan ze vrij binnen en buiten terwijl ik rustig slaap. Kan er iemand mij vertellen of ik extra maatregelen moet nemen of hoef ik geen schrik te hebben dat mijn kat de kooi gaat proberen te "openen" om een cavia te kunnen vangen?
Het is aan te raden uw kat niet alleen bij de cavia's te laten. Uw kat kan overdag nog zo braaf zijn en niet of nauwelijks om kijken naar de cavia's maar eens u een tijdje uit de buurt bent zullen ze al snel merken dat dat diertje daar wel eens lekker kan smaken of een leuk speelgoedje kunnen zijn. Het is het veiligste dat u uw cavia ergens plaatst waar uw kat absoluut niet bij kan. Cavia's kunnen een leuk piepend geluid maken en dat is erg aantrekkelijk voor een kat.

Als uw kat nu nog jong zou zijn kan u hem het jagen afleren, hoewel dit vooral van het karakter van de kat zal afhangen. Katten hebben een jacht instinct en daar kan je weinig aan veranderen.
Beste Ann , ik heb ook een cavia en 2 poezen
De poezen springen wel eens op de kooi maar dat is ook alles ik denk dat een poes een goed sluitende kooi moeilijk kan openen hoor
Maar toch altijd wel oppassen dat de kooi goed gesloten blijft.
Maar ik heb er zeker geen problemen mee , eens het "nieuwe" eraf is voor de poezen kijken ze er niet meer naar om
Wij hebben hier 2 poezen en euhm 20 cavia's in de loopren.
De poezen kunnen hier zo gewoon aan.
Ze zullen echter niets doen.
Een cavia nijgt meer naar een rat, waar poezen het niet zo voor hebben, dan naar muisjes (die wel eens lekker kunnen zijn)
Hier geeft dat dus geen enkel probleem.
Als ze in een goed sluitend hok zitten is er dus absoluut geen enkel probleem.