Katers en kattinnen samen

Hallo,Ik ben een grote dierenvriend. Dat is tot nu toe geresulteerd in de opvang van maar liefst 7 zwerfkatten. Ik woon nogal afgelegen en katten zitten hier dus bij de vleet. het zijn allemaal kattinnen (5 van de 7 al gesteriliseerd) en het zijn allemaal binnenhuiskatten. Gisterenavond echter zat voor de poort een ros katertje van een week of 12. Duidelijk een afgezet katje want alleen buiten miauwde hij constant. Bovendien is hij zo aanhankelijk en lief. Hij heeft zelfs vannacht bij mij in bed geslapen maar het is zeker niet de bedoeling dat hij hier blijft. Ik zoek een geschikt adoptiegezin maar stel dat ik dat niet vind, kan ik dan een kater houden bij 7 kattinnen ?Alvast bedankt voor de hulpgroetjesHeidi
Dat kan wel ja, ligt eraan of hun hem accepteren..
Of ik zou hem laten castreren op de juiste leeftijd
Ik sluit me bij Alyssa aan:
In principe maakt het bij katten niet uit of je mannen of vrouwen "koppelt", maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat de al in huis zijnde katten een nieuwe kat niet accepteren. Dat ligt dan niet aan het geslacht van de nieuwe kat, maar bijvoorbeeld aan botsende karakters of gewoon het feit dat de al in huis zijnde katten van mening zijn dat hun groep al groot genoeg is voor de hoeveelheid ruimte die ze hebben. Ik zou er inderdaad ook wel voor kiezen om hem te laten castreren......dan zal hij de dames in ieder geval wat minder lastig vallen.
Ik zou eerst eens rondvragen of er niet ergens een kater vermist wordt. Een kat die komt aanlopen hoeft niet persť gedumpt te zijn maar kan ook ontsnapt, weggelopen of verdwaald zijn. Misschien mist iemand hem wel heel erg!

Groetjes Hilde