Kat

Ik heb onlans een nieuw kitten( britse korthaar), maar ik had al een kitten (gewone kat)van 2 weken ouder. het zijn allebei katinnetjes. maar ze komen niet goed overeen en vechten heeltijd.mijn kat die hier al was speelt veel te wild en legt zijn oren plat en het andere kitten doet dat ook omdat hij verschiet. hoe kan ik dat verhelpen om ze goed te laten overeenkomen met elkaar?
Van katten ken ik niet zoveel, maar ik veronderstel dat het koppelen op dezelfde manier gaat zoals bij andere dieren.

Zoek ergens in je huis een plaats uit die neutraal is voor beide kittens. De meest geschikte plaats is dus ergens waar nog geen van beide geweest is. Plaats ze vervolgens rustig bij elkaar en geef ze niet te veel ruimte (probeer een stukje af te bakenen) zodat ze bij elkaar blijven.

Vervolgens kan je ze even laten doen zodat ze de nieuwe ruimte gewoon kunnen worden. Met een beetje geluk zou het goed moeten gaan. Indien het niet meteen goed gaat kan je er best even bij gaan zitten en ze samen vastnemen zodat ze elkaar rustig kunnen bekijken zonder dat er gevochten moet worden. De kans is groot dat het ene kitten al wat meer gewoon is dan het andere, met resultaat dat de ene sneller verschiet door het meer gewaagde gedrag van de andere. Door ze samen vast te nemen is dit onverwachte gedrag niet meer mogelijk. Wanneer de kittens elkaar moeten leren kennen op plaatsen waar veel ruimte is, en die bovendien bekend is (lees: territorium) voor een van de twee zal de koppeling veel moeilijker verlopen. Kies daarom een klein en onbekend plaatsje uit.