Kat en kitten

Ik heb een kat van 5jaar en heb sinds vorige donderdag een kitten in huis gehaald. Mijn kat reageert nog steeds hetzelfde als 5 dagen geleden... blazen, ronken en zelfs uithalen naar de kitten. Ze komt alleen nog binnen om te eten terwijl ze vroeger heel veel binnen zat.Wat kan ik doen om die twee beter overeen te laten komen?
Ik heb hetzelfde meegemaakt en geduld doet wonderen. Het helpt wel als je met een vochtige doek over de ene zijn poep gaat en met hetzelfde doek over de andere zijn poep en omgekeerd. Dit is om de katten aan elkaars geur te laten wennen en te apprecieren.
En samen laten eten zodat ze dicht bij elkaar moeten komen hielp bij mij ook, zet ze eventueel eerst in dezelfde kamer en elke dag iets dichter bij elkaar.
Ook ze op gelijktijdige momenten aandacht geven doet veel want jaloezie onder de katten is niet goed. Neem ze samen op de schoot of aai en knuffel ze gelijktijdig. Hou er rekening mee dat het toch zeker 3weken duurt voor ze elkaar kunnen uitstaan maan uiteindelijk worden ze meestal dikke vrienden.
Laat mij weten hoe het vordert.
Inderdaad is het meestal een kwestie van heel veel geduld. Bij een vriendin van mij heeft het geloof ik bijna een half jaar geduurd voordat de 2 al in het huis aanwezige katten het nieuwe kitten volledig geaccepteerd hadden.