Ik denk dat mijn cavia ziek is ???...

mijn cavia krapt zich heeft 2 kleine kale plekjes op zijn lichaam ( op de buik en in de nek ) hij is alleen dus hij kan niet gevochten hebben + hij niest ook vaak en hij heeft diaree ik ,heb hem nog maar 1 dag , zou het dan kunnen dat dat nog een wenning zou moeten zijn van ander voedsel ofzo { ik heb hem nog geen rouwe groenten gegeven alleen droog voedsel}gr. davina en hopelijk niet zieke cavia keekie
ik zou zo snel mogelijk contact opnemen met de fokker en vragen of het dier daar al ziek was.
kale plekken doen mijn denken aan ongedierte (bv schruft)

Als je twijfelt, ga dan aub zo snel mogelijk naar een dierenarts, zeker als de diarree enkele dagen aanhoudt: diarree kan leiden tot uitdroging en uitdroging tot de dood. Het kan zijn dat het van de aanpassing komt, maar ik zou niet te lang wachen, want het niezen lijkt me ook niet gezond !

Het is belangrijk voor je een dier aanschaft, even te kijken aan wat je kan zien of het gezond is.
De nieuwe omgeving kan inderdaad een oorzaak zijn voor schurft, dit is vooral bij oudere dieren omdat dit voor hen meer stress meebrengt.

De diaree lijkt me eerder iets dat hij al gehad moet hebben toen je hem gekocht hebt. Diaree kan je meestal stoppen door je cavia enkele dagen geen eten meer te geven maar alleen nog (onbeperkt) hooi en water. Na enkele dagen zou de diaree over moeten zijn.

Zoals Noortje al zegt kan je best even contact opnemen met de fokker voor meer informatie.