Hond voor buiten...

Wij zijn op zoek naar een zachtaardige,goed wakende hond van het type labrador,golden retriever,ierse setter enzMaar door een allergie probleem moet deze hond buiten of in de garage kunnen overnachten...welke honden zijn hier het meest voor geschikt? geen duitse herder enz..
Golden retrievers zijn zeer brave dieren die zonder problemen buiten kunnen gehouden worden. Het nadeel van dit ras is dat ze weinig waken. Er hangt natuurlijk veel af van het karakter van de hond maar van een golden retriever is algemeen geweten dat ze een indringer meestal niet zullen aanvallen. Ze zullen eerder met de indringer willen gaan spelen.

De situatie speelt ook een belangrijke rol, de ene hond blaft bijna nooit en de andere kan je niet stil krijgen.
Een labrador lijkt me meer geschikt om te gebruiken als waakhond. Het beste wat je kan doen is eens langs een fokker gaan en daar informeren naar het gedrag van de ouderlijke dieren.
Een labrador is en blijft ook een retriever, geen waakhond dus. Misschien een Berner Sennen, maar ik weet niet of je dit ras wel goed vindt.
wij hebben hier 2 berners, maar ik zou dat geen waakhonden noemen :) Misschien dat voor dit ras het karakter bepalend is.

Ik zat zelf te denken aan een scheper (mechelse?)
Wanneer je kiest voor een ras zoals een herder of een scheper is een goede training toch wel vereist. Ik veronderstel dat de hond zachtaardig moet zijn omdat hij moet kunnen omgaan met kinderen. Bij dit soort rassen is het aan te raden om de hond nooit alleen met de kinderen te laten. Met een goede training is het perfect mogelijk om van je hond een goede waakhond te maken die toch goed overweg kan met je kinderen. De honden dienen er op getraind te worden om zich braaf te gedragen wanneer het baasje erbij is.

Zoals ik hierboven al heb aangehaald is een goede training hier zeker vereist.

Van een mechelse herder is bekend dat ze vrij goed met kinderen kunnen omgaan. Wanneer ze van kleins af in contact worden gebracht met kinderen gaat deze combinatie meestal zonder problemen.

Meer informatie over een mechelse Herder: http://www.mechelseherders.be/
Mja, geen herders was el gevraagd, niet echt van toepassing denk ik ;)