Hoeveel cavia's?

Ik zou graag een caviatje willen ik heb er al veel over opgezocht en bij de ene website staat er dat je een caviatje niet alleen in een kooi mag stoppen en bij de andere staat er dat dat geen probleem is. Ik zou er graag maar eentje hebben om al mijn aandacht aan te schenken maar ik wil natuurlijk niet dat hij ongelukkig is. :cry:
Kunnen jullie mij aub. met dat probleem helpen?
Kunnen jullie de volgende vraag beantwoorden? de vraag :

Kan je een caviatje alleen in een kooitje steken of MOETEN er meerdere in een kooitje.
pleas help me!?

groetjes ellabatje (judith)
Cavia's kunnen alleen leven, maar het is beter als ze met meerdere zijn. Je kan dus best 2 cavia's nemen zodat ze, wanneer jij er niet bent, nog een speelkamaraadje hebben.
Het zijn echte groepsdieren, dus minimaal per 2..
Dat ze alleen kunnen leven betekend zeker niet dat ze dan ook gelukkig zijn en mijn ervaring is dat er wel vaker onzin op site's staat.
Wil je echt heel zeker zijn dan zou ik eens zoeken naar een cavia forum, dan weet je bijna zeker dat ze daar echt iets van cavia's weten ;)
Veel site's beweren ook dat 2 (of meer) beertjes niet samen kunnen. Het tegendeel is echter waar. Er is geen enkel probleem om 2 beertjes bij elkaar te plaatsen mits dit gebeurt voor ze een leeftijd van 1 jaar hebben. Als ze ouder zijn kan het ook nog maar dan is de kans kleiner dat het lukt.

Als je 2 beertjes samen hebt zitten moet je weten dat je daar nooit een zeugje bij mag plaatsen, doe je dit toch dan zullen de 2 beertjes met elkaar gaan vechten met alle gevolgen van dien.

Als je graag levendige cavia's wil, dan raad ik je aan om 2 (of meer) beertjes te nemen. Beertjes zijn iets levendiger dan zeugjes en maken meer geluidjes. Wil je liever dat het rustig(er) is dan kan kan je beter 2 zeugjes nemen.

Je kan ook een beertje en een zeugje nemen, maar dan zal je over enkele maanden meer dan 2 cavia's hebben. De opvangcentra zitten nu al overvol dus als je wil kweken, zoek dan eerst kopers en veel informatie over cavia's voor je ze samen zet.
Ik zou er zeker minstens 2 nemen. Een dier alleen is zo zielig, of het nou een kat, hond, konijn of cavia is. Tuurlijk kunnen ze wel alleen leven, maar ze zijn zoveel gelukkiger met z'n 2en.

Waarom ga je niet in een opvang kijken? Daar zitten zoveel cavia's van allerlei leeftijden, beertjes en zeugjes! Het is daar ook vaak mogelijk om een beertje + zeugje te nemen waar het beertje dan al gecastreerd is.

Groetjes Hilde