Hamster

hallo,vanmorge is me hamster overleden.zelf zat ik eraan te denken om hem op te laten zetten. De mensen waaraan ik het vraag vinden dat ik het niet moet doen, dus dacht ik laat ik het aan andere vragen die ik niet ken. is het kil (zoals andere zeggen)om dat te doen?Vriendelijke groet,priscilla
het is aan de ene kan wel leuk om je eigen hamster op te laten zetten..

Maar ga je hem dan niet heel veel missen..? dat tie niet meer beweegt ??

en moet je is indenken dat als jij overlijd... dat je opgezet wordt... denk nie dat je dat leuk vind... Een hamster vind dat volgensmij ook nie zo fijn.. maarruh hoe kom je erop ?
[quote]en moet je is indenken dat als jij overlijd... dat je opgezet wordt... denk nie dat je dat leuk vind... Een hamster vind dat volgensmij ook nie zo fijn..

maarruh hoe kom je erop ? [/quote]
iedereen gaat op zijn/haar manier om met verdriet, ik vind niet dat je vragen moet stellen of die persoon het zelf leuk zou vinden. het gaat om wat hij of zij nu nodig heeft om met een verlies om te gaan.

Om op je vraag te beantwoorden. Ik heb zelf nog geen van mijn dieren laten opzetten. Mijn buren hebben wel hun syrische hamster laten opzetten. Zij zijn niet echt tevreden van het resultaat: het diertje had bv rode ogen en het opgezette hamstertje heeft zwarte ogen gekregen. Ook op bepaalde plaatsen is het niet mooi opgevuld.

Maar als jij je er beter bij voelt als je hem opzet, zou ik je niet laten tegenhouden door de in mijn ogen kille reacties van anderen!

Mocht je niet willen begraven, je kan eventueel ook cremeren en misschien dat ze je ook, net als bij katten en honden, de assen meer naar huis kan nemen.

sterkte met je verlies!
Je moet dit helemaal zelf weten maar als je echt mijn mening wil, niet doen!

Ik vind dit zo onnatuurlijk gedoe om iets op te zetten wat is overleden alleen omdat jij dan denkt dat je het dan beter kan verwerken, maar volgens mij ga je hem dan alleen maar in je leven houden omdat je er geen afscheid van wilt nemen!

Maar jouw hamster jouw afscheid en jouw verwerking van het verlies, wat je ook kiest iig erg veel sterkte ermee.

Ps: cremeren vind ik zelf een hele mooie optie...
Bedankt voor jullie reactie.

Ik heb toch besloten om me kamster niet te laten opzetten.
ik was op het idee gekomen omdat ik er moeite mee had om hem onder de grond te moeten leggen, en hem niet meer kan aanraken en zien, als ik hem zou opzetten dan kan ik hem nog aanraken en zien en blijft ie op de manier altijd bij me. maar omdat ik hem al had begraven zou ik hem weer moeten opgraven en dat deed ik liever niet. de laatste 2 weken was ie ziek ze had bloedverlies gehad en ik kreeg van de dieren arts antibiotica voor 10 dagen. de dag na het bloeden liep ze gewoon weer in me kamer toen dacht ik het komt gelukkig weer goed, maar ze werd steeds zwakker de laatste dag met de kuur kwam ze ook der nest niet meer uit ik heb der uit der nest moeten halen zodat ik die laatste druppels kon geven. daarna kwam ze er helemaal niet meer uit en liep ook moeilijk. de laatste 2 dagen liep ze zo moeilijk dat ze der koppie door het zaagsel moest duwen om vooruit te moeten komen, ook wiegde ze heen en weer. ik weet niet precies wat ze had dat kon de dierenarts niet vertellen. misschien was het der baarmoeder of een tumor. ze was 1,5 jaar oud.

ik vind het echt super leuke diertjes, mijn hamster was echt een schat, maar om na een tijdje een nieuwe hamster te nemen durf ik niet meer,ik heb er zoveel moeite mee dat ze er niet meer is en ik† ben bang dat het nog een keer gaat gebeuren, op een andere site las ik dat heel veel hamsters hier aan doodgaan. aan de ene kant denk ik ik neem er over een tijdje weer eentje zodat ik die ook een goed leventje kan geven maar dan denk je er toch aan die kan het ook krijgen en gaat dan ook weer dood. ik ga er nog even goed overna denken.
bedankt jullie voor het reageren!

groetjes priscilla
neem maar rustig de tijd om eruit te komen of je hierna nog eentje neemt.

Heel veel sterkte!
Heel goed dat je jezelf even de tijd gunt.
Heel veel sterkte Priscilla!
Sterkte met het verlies.
Sterkte met het verlies.

Het is inderdaad nogal lastig om een begraven hamster weer op te graven, er hangt dan immers een hoop zand om het beestje en het verteringsproces kan al begonnen zijn. Om even op de interessante vraag van de prijs van eventueel opzetten: Op onderstaande site kan je zien wat er allemaal bij te kijken komt om een dier op te zetten:
http://proto5.thinkquest.nl/~bge0082/dieren_opzetten.htm
Je begrijpt dus dat het best veel werk is, dit kost daardoor ook al snel redelijk wat geld.
jah ik heb die site al gezien en gelezen. ik had ook al iemand gevonden die me hamster kon prepareren. en ik had me hamster smiddags begraven en als ik hem wel zou laten opzetten dan had ik hem die avond eruit moeten halen en had ie nog geprepareerd kennen worden. als ik hem een dag later eruit zou halen dan zou de verteringsproces al begonnen zijn ja.

maarja als ik hem eenmaal begraven heb moet ik het zo laten en niet weer opgraven.
nog bedankt trouwens.
ik las je bericht nog even snel door maar ik heb me hamster in een doosje begraven hoor.