Goldenretriever pup

Wij zijn op zoek naar een goldenretrieverpup. Weet u een adres waar we er op verandwoordelijke wijze aan kunnen komen. Oftewel waar een nestje is.
Met vriendelijke groet Nancy Rose

[size=7pt][color=Red]Edit admin: pub in pup verandert, hondjes zijn geen cafťs ;)[/color][/size]
Hiervoor kan je best opzoek gaan naar adressen in magazine's zoals het dierenmagazine (BelgiŽ). Aan een advertentie kan je nooit zien of de dieren goed verzorgt worden, ook via de telefoon is dit niet te bepalen. Het beste wat je kan doen is een afspraak maken om eens naar de puppy's te komen kijken. Enkele tips om een goede fokker te herkennen:
- ze gaan met liefde met de dieren om
- ze besteden er veel tijd aan
- hebben niet meer dan 1 nest puppy's tegelijk
- maken er geen probleem van als je wekelijks komt kijken om alles op te volgen

Verder moet je ook naar de puppy's kijken, deze moeten levendig, speels en actief zijn. Verder morgen ze niet bang zijn van mensen, je zal het snel genoeg merken als er iets niet klopt.

Ook is het zo dat puppy's aan veel verschillende geluiden moeten wennen en dit best op jonge leeftijd. Vraag daarom aan je fokker wat hij daar allemaal voor doet. Daar waar wij onze hond hebben gehaald (waren mensen die 1 keer een nestje hebben gekweekt en er zelfs voor verlof hadden genomen) lieten ze de puppy's regelmatig aan nieuwe geluiden wennen. Een radio, stofzuiger, vallende ijzeren schaal, gebons op de muren, .... alle mogelijke geluiden zodat ze alles wel eens gehoord hebben en er vertrouwd mee geraken. Dit is zeer belangrijk, puppy's die bij een broodfokker zijn grootgebracht zijn meestal zeer bang als ze iets horen, wat zeker nadelig is wanneer je de hond in huis hebt. Ook wanneer je van plan bent om je hond buiten te huisvesten is het belangrijk dat hij van jongs af aan vele geluiden waarneemt.

Zorg er ook voor dat je de moeder van de puppy's ziet, deze moet eigelijk bijna altijd aanwezig zijn bij de pups. Wees nooit te vreden met de reden: ze is even naar de dierenarts of er is iemand mee gaan wandelen, ... . In zo een geval ga je enkele dagen nadien gewoon nog eens kijken. Wanneer je haar dan ziet is het karakter zeer belangrijk, is ze lief, aanhankelijk, speels, .... je moet weten dat de puppy's van haar afkomstig zijn dus een soortgelijk karakter zullen hebben, afwijkingen zijn er natuurlijk altijd ;)

Informeer ook hoe vaak de dierenarts op controle komt, welke entingen ze al gehad hebben, welke ze nog moeten krijgen, wanneer ze gechipt (moeten) worden, ... ... Als je wil zou het verder geen probleem mogen zijn als je vraagt om eens langs te komen op het moment dat de dierenarts ook langskomt, op die manier krijg je extra zekerheid.

Helaas kan ik u geen adressen geven maar met bovenstaande zou je zelf in staat moeten zijn om een goede beslissing te nemen. Informeer ook even naar de leeftijd van de moeder, een leeftijd van 2 jaar is de ideale leeftijd om een nestje te krijgen.