Golden retriever samen met een jack russel

ik heb een vraagje:

Ik heb eeb jack russel die word 17 nov 1 jaar hij heet sem en is een lief hondje soms wat dominant maar tog heel lief  maar mijn vraag is binnekort willen we nog een hondje nemen en het liefst nog eenGolden retriever ,, zouden die met elkaar samen kunnen leven dat ze elkaar niet in de haren zitten? hopelijk hebben jullie een antwoord
dat hangt ten eerste af van het karakter van beide honden. Als de nieuwe hond het leiderschap van de jack russel meteen aanvaardt, zullen er geen problemen zijn. Is de nieuwe hond ook dominant, dan kan het soms wel problemen geven. Wij hebben bij een jack russel die de baas is en de berners "luisteren" naar haar.

ga zeker niet al je aandacht aan de nieuwe hond geven, want dan krijg je jaloezie met mogelijke gevolgen Wat je ook best kan doen is de nieuwe hond rustig bij de andere laten en kijken wat er gebeurt. Hierbij niet te snel reageren op het gedrag van de jack: als de gromt of even tegen de andere komt zeggen dat hij de baas is, laten doen (het is natuurlijk wat anders als ze elkaar meteen in de haren vliegen). Geef ze tijd om elkaar te leren kennen.