Geit houden

Graag willen we weten of er voor het houden van twee geitjes officiele vergunningen nodig zijn. We hebben ruimte maar wonen wel in een woonwijk. Om eventuele ellende te voorkomen willen we dit eerst zeker weten, maar ik kan er niets over vinden
Volgens mij kan je beter even langs het gemeentenhuis gaan voor meer informatie. Voor zover ik weet hebben alle geiten een oornummer en is dit geregistreerd, ik veronderstel dan ook dat dit voldoende is voor het houden van 1 of meerdere (2)geiten.
Echt een vergunning heb je er (voor zover ik weet) niet voor nodig. Om echt zeker te zijn kan je best gewoon even naar de bevoegde gemeentedienst bellen, dit kan immers per gemeente verschillen. Het is echter wel zo dat het in een woonwijk niet zo evident is, er wonen immers veel gezinnen. Dat het legaal is, wil daarom niet zeggen dat je buren het fijn gaan vinden ;) Wel moet elke geit in principe een oornummer hebben, echt een vergunning is dit echter niet en zonder blijft een geit even goed in leven :)
Denk ook aan het welzijn van de geitjes! Doe het alleen als je voldoende ruimte voor ze hebt!