Fretten

hallo,Wij hebben heel veel last van ratten en heb gelezen dat fretten hiervan een natuurlijke vijand zijn. Is het doenbaar om een fret op ratten te laten jagen en hoe reageren fretten op katten?Dank bij voorbaatAnnelies
een fret is niet een dier dat je zomaar ergens kan laten rondlopen om ratten te vangen. Het is een dier dat je moet opvoeden zoals een hond.


Een fret kan gebruikt worden voor de jacht ja.. Daarvoor moeten ze wel getraint worden.. Vaak worden fretten alleen gebruikt om hazen en konijnen te doden.. Dat noem fretteren

Het is dus eigenlijk niet zo dat ze op ratten jagen.. Dt is wel hun voedsel maar sommige zullen er niet op af gaan.. Het is zo dat knaagdieren en fretten niet amen gaan..

Daarbij horen dus ook: muizen, hamsters, ratten, cavia's enz..
De hele mikmak.. Door de geuren die de knaagdieren afgeven worden de fretten valser en door de geuren die de fret afgeeft word de rat valser..
Kan dus uitlopen tot een gevecht.. En als je fret niet goed voorbereid is kan een grote rat zelfs het fretje aan..

Met katten moet het wel goedkomen..
Ik heb hier zelf 3 fretten en 4 katten in huis.. Af en toe is het wat mot met elkaar maar dat lossen ze zelf erg goed op.. Het kan dus wel..
Een fret en een hond kan niet goed bij elkaar.. Waarom weet ik niet precies maar is wel zo..

Hoop dat ik je een eind op weg heb geholpen
Fretten zijn gevoelig voor o.a. de ziekte van Weil, die door ratten kunnen worden overgebracht.
Alyssa heeft dus gelijk: er kleven veel risico's aan!
Verder is de vraag of je fret het zelf wel ziet zitten om die inspanning succesvol te doen. De meeste fretten hun jachtinstinct is vele jaren geleden al verloren gegaan tijdens het kweken omdat de fretten niet meer gebruikt werden voor de jacht.