Fretje ?

Ik weet niet waar ik mijn fretke moet kopen ze zeggen allemaal in een frettenopvang of fokker maar ik heb geen in mijn buurt ik heb mooie fretjes gezien in een dierenwinkel maar ze zeggen dat dat niet goed is uit een dierenwinkel.
Ik koop zelf niet graag dieren in een dierenwinkel omdat ze vaak afkomstig zijn van broodfokkers of nestjes waar men geen blijf mee weet (in mijn ogen onverantwoorde fokkers als ze zelf gekozen hebben om een nestje te krijgen). wat je ook vaak merkt in een dierenwinkel is dat men de dieren zelf niet goed kent (groepsdieren apart of solitaire dieren in groep), mannen en vrouwen zitten vaak samen (ik weet niet hoe het met fretten zit, maar bij knaagdieren gebeurt dit erg vaak).

Uiteraard is niet elke dierenwinkel zo. Om er zeker van te zijn dat je dierenwinkel kennis heeft van zake, zou ik een aantal vragen gaan stellen (die je ervoor of erna even ook opzoekt op betrouwbare sites). Als ze daarop correct kunnen antwoorden, kan je het overwegen. Dat geldt uiteraard ook voor fokkers: er zijn genoeg fokkers die niet weten waarmee ze bezig zijn. Je moet zelf proberen het koren van het kaf te scheiden als je niemand kent die je iemand kan aanraden.


Niet alle dierenwinkls zijn slecht in het verzorgen en doen van de fretten die ze daar hebben en verkopen..
Zelf zou ik het ook niet kopen vanuit een dierenwinkel..

Ga eens Marktplaats af en moet je eens kijken hoeveel fretten er daar aangeboden
worden.
Ik weet niet precies waar je woont maar in bijna elke provincie heb je een
frettenopvang!