Dwerggeitjes bebouwde kom

Binnenkort verhuizen we naar Rumst. We hebben daar een grote tuin van 2 are. Mijn vraag is ; mag ik daar 2 dwerggeitjes zetten of moet ik dat aanvragen via officiŽle weg. Het gaat om een landelijke gemeente maar evenwel buren aan linker- en rechterzijde. Mijn dochtertje van 8 kijt er zo naar uit!
Bij mijn weten zet je in je tuin welk dier je ook maar wilt (moet wel een dier zijn dat in BelgiŽ gehouden mag worden, maar dat is bij dwerggeiten zeker zo hoor :) ), ik denk niet dat het uitmaakt of je nu binnen of buiten de beboude kom woont. Zolang die grond van jouw is, houd je daarop zoveel geiten als je wilt. (Geen 100 ook niet uiteraard hť, ik bedoel dat je buren daar niets aan te zeggen hebben.)
Ik zou toch voor alle zekerheid gaan horen of bij lawaaihinder of geurhinder de buren geen klacht kunnen indienen en wat dan de gevolgen zouden kunnen zijn.
bij het houden van geiten en/of schapen moet je een sanitele nummer aanvragen aan de gemeente
Ik heb het even opgezogd. Je moet inderdaad een oornummer aanvragen, zodat er een overzicht is wie er allemaal geiten enzo heeft.

[quote]Op 29 juni 2007 werd het nieuw Koninklijk Besluit gepubliceerd waarmee de Europese regelgeving (Verordening 21/2004) i.v.m. de identificatie en registratie van schapen, geiten en hertachtigen werd omgezet in Belgische wetgeving. Dit Koninklijk Besluit handelt over de identificatieverplichtingen voor schapen, geiten en hertachtigen. Daarnaast handelt het KB over de verplicht in te vullen gegevens in het bedrijfsregister en de opmaak van het vervoersdocument voor schapen, geiten en hertachtigen. Het KB bepaalt ook dat de kosten die voortvloeien uit de identificatie en registratie van schapen, geiten en hertachtigen ten laste zijn van de verantwoordelijke. [/quote] Ik veronderstel dat dit gewoon een formaliteit is en dat de gemeente je dus niet kan verbieden geiten te houden.