Drinken

Onze Golden Retriever van 17 maanden heeft de gwoonte om na het drinken water in zijn bek te houden en dan al druppelend door het huis te lopen. Hoe kun je dit af leren?
Hier heb ik nog niet vaak van gehoord maar volgens mij moet dit toch wel vrij eenvoudig op te lossen zijn. Probeer hem te verplichten om ook zijn laatste water in zijn bek effectief door te slikken. Indien je hond weg gaat van zijn drinkenbak terwijl hij nog water in zijn bek heeft moet je hem verplichten om terug te keren, eventueel trek je hem zelf mee terug naar zijn waterbak en probeer je hem duidelijk te maken dat hij fout bezig was. Wanneer hij het water uiteindelijk heeft doorgeslokken beloon je hem zodat hij begrijpt dat het op die manier moet.

Hier moet je zelf wel streng in zijn. Zodra je merkt dat hij nog water in zijn bek heeft moet je er tegen in gaan, probeer consequent te zijn en geen enkele keer toelating te geven voor dit gedrag. Indien je niet consequent bent zal het langer duren vooralleer hij afleert.
weet je zeker dat je hond nog water in zijn bek heeft? Onze hond zijn kin blijft gewoon nog nat en dat druppelt dan ook wel, hiervoor kun je hem dus niet straffen.
[quote author=Kimmetje link=topic=2688.msg14460#msg14460 date=1191611894]
weet je zeker dat je hond nog water in zijn bek heeft? Onze hond zijn kin blijft gewoon nog nat en dat druppelt dan ook wel, hiervoor kun je hem dus niet straffen. [/quote]

Dat is zeker mogelijk, het enige wat je dan moet doen is zijn bek even afkuisen met een doek. Onze hond druppelt ook nog even na wanneer hij met zijn bek ik het water heeft gezeten ;)