Cavia

onze cavia heeft een harde plek op zijn rugje van een diameter 1 cm. ik heb ernaar gekeken en het is kaal en er staat wit op (wat dat is weet ik niet), die je met een borsteltje kunt verwijderen. Ik heb er al isobetatine opgedaan, doch gaat het niet weg. Wat zou dat kunnen zijn en wat doe ik eraan
Volgens mij is het schurft, er zijn spuitbussen verkrijgbaar bij de apotheker die zeer effectief zijn voor het bestrijden van schurft. Let wel op wat je spuit, wanneer je spul gebruikt dat niet voor knaagdieren dient (maar bijvoorbeeld voor honden) kan dit zeer schadelijk gevolgen hebben voor je cavia.

Edit:
Misschien nog even vermelden, ontsmetten is niet effectief om schurft te bestreiden. Het beste wat je dus kan doen is even naar een apotheker gaan en daar naar iets geschikts vragen (vermeld duidelijk dat het hier om een knaagdier/cavia gaat en niet om een hond/kat/...). Je kan dan vervolgens je cavia 1 keer sprayen, na enkele dagen zou je al duidelijke vooruitgang moeten zien. Indien gewenst kan je na 4 dagen nog eens sprayen tot het over is. Het is voldoende om alleen de betreffende plek, van op afstand, te spuiten (let op voor de ogen/mond/neus). Indien gewenst kan je het hok van je cavia uitkuisen en vervolgens ook even sprayen.