Cavia's

hoe meet je de temperatuur van een cavia?en wat als hun hok te klein is ?hoe kan je ze voldoende laten bewegen?geeft het als ze niet voldoende beweging hebben?dankumanon
Ik weet niet goed waarom je de temperatuur van je cavia zou willen meten. Ik veronderstel dat je hiermee wil opvolgen hoe het met de gezondheidstoestand van je cavia is gesteld? Zelf meet ik nooit de temperatuur bij mijn cavia's en heb er nog nooit last mee gehad, ik kan je bijgevolg hier niet bij helpen.

Een te klein hok zorgt voor te weinig beweging en dat is niet zo interessant voor je cavia. Als je graag wil dat je cavia meer beweging heeft kan je beter een groter hok aanschaffen. Echter ben ik van mening dat de grootte van het hok weinig invloed heeft op de hoeveelheid van beweging (je moet je cavia natuurlijk niet opsluiten zodat hij amper ruimte heeft). Als je graag wil dat je cavia ten volle kan bewegen kan je beter (als je een tuin hebt) een stuk gras afspannen en daar je cavia op plaatsen. Alleen dan kan je cavia ten volle bewegen ;) Op zich kan het niet veel kwaad als je cavia niet ten volle kan bewegen, een hok dat ruim genoeg is zodat hij kan bewegen is voldoende. Echter moet je zelf eens denken wat je persoonlijk het liefste hebt: een kleine kamer of een grote kamer? Ik veronderstel dat de keuze snel gemaakt is, de grote kamer omdat je daar meer ruimte hebt om te bewegen, terwijl je eigenlijk ook in de kleine kamer gewoon kan leven.