Cavia's samen

ik heb een cavia(een vrouwtje) die heb ik nu ongeveer 6 maand.nu vorig weekend liep ik in een dierenzaak en zag ik een leuke caviaik en men vriend dachten dat het leuk zou zijn om onze 1e cavia een speelvriendje te geven, nu wat we niet wisten is dat dit nieuwe caviatje een mannetje is.. ik vroeg me af hoe we zonder veel problemen die 2 samen kunnen steken, want tot nu toe maken ze constand ruzie...Groetjes...
Om te beginnen moet je er al rekening mee houden dat een combinatie van een mannelijke en vrouwelijke cavia altijd kleintjes teweeg brengt. Wanneer het niet de bedoeling is om te gaan kweken of wanneer je liever geen nestjes hebt is het aan te raden om het beertje te laten casteren, anders zal andere je cavia zonder veel moeite zwanger worden.

Los van het feit dat je op die manier nestjes creëert zouden de 2 zonder problemen samen moeten kunnen. Het is wel vreemd dat de 2, met verschillend geslacht, ruzie maken. Mogelijk is je eerste vrouwtje toch een mannetje? Verder maakt het niet veel uit dat ze ruzie maken, dit gaat meestal na enkele dagen vanzelf over. Zolang er niet te zwaar gevochten is kan je ze rustig laten doen zodat ze wat aan elkaar kunnen wennen. Kan je even laten weten of de gevechten rustig verlopen of eerder agressief zijn?