Bange hamster

Ik heb een probleem, ik heb mijn russische dwerghamster 5 dagen geleden gekocht. Dezelfde avond dat ik em gekocht had had ik de hamster uit de kooi gehaald en ging er mee spelen, later las ik dat ik de hamster rust had moeten geven,
Nou heeft mijn hamster nog niet eens 1 voerbakje leeg gegeten en drinkt heel weinig, de hamster komt ook niet meer uit z'n huisje. In het begin als ik me hand er in legde kwam de hamster nog wel eens snuffelen, dat doet hij nou ook niet meer..

Weet iemand wat ik hier aan kan doen?
Gewoon nog even geduld proberen te hebben, want soms kost het gewoon even wat tijd voor ze echt tam worden. Je kan hem wel af en toe oppakken en dan even los laten lopen op een afgezet stukje, maar niet teveel in het begin.
Ook wil omkopen met stukjes trosgierst weleens effect hebben.
Dat je hamster bijna niet drinkt is normaal, hamsters drinken gewoon maar erg weinig.
Verder eten ze vaak ook niet alles van het voer, dus wel om de dag een beetje voer erbij geven ;)
Verder niet teveel forceren, als je de hamster pakt en hij is duidelijk bang dan hou je hem 1 minuutje vast en zet hem weer terug.
Dag erna weer opnieuw proberen.

Veel succes!
je kan ook van die jogurt snoepjes halen bij de dw ... die zijn onweerstaanbaar haha .. hou je hand maar voor het huisje wel met het snoepje tussen je vingers.... zo leert hij dat als je hand in de kooi komt hij miss wel wat lekkers krijgt... en wat sakia al schrijft .... tijd doet wonderen !!!
Jammer dat er in die snoepjes ontzettend veel suiker zit, meer als n per dag zou ik daar niet van geven..
je heb ook snoepjes zonder suiker btw
Of die nou zo gezond zijn..
Ik geef de voorkeur aan iets natuurlijkers zoals stukjes trosgierst ;)
ik heb ook een probleem met mijn hamstertje. ik ehb haar afgelopen donderdag gehaald en ze is 4 tot 5 weken. ze eet heel af en toe uit mijn hand maar als ik heer oppak dan trilt ze helemaal. het lijkt net alsof ze het ontzettend koud heeft maar ze voelt gewoon warm aan. zijn dit zenuwen of wat......
af en toe wilt ze ook wel eeens happen, dan valt ze opeens aan met dezelfde reactiesnelheid als van een slang verdwijnt dit nog?
nou ik weet wel dat hamstertjes allen eten wat ze willen en de rest laten ze liggen
en het duurt hier ook lang voordat het eten op is hoor ;)
Wat bij mijn hamster wonderen doet zijn ROZIJNEN! is hij echt helemaal maf van!