Afsluiting

geachte,bij deze wil ik u vragen welke afsluiting mijn buurman moet hebben voor zijn geiten en bokken.het is namelijk zo wij zitten in een huurhuis,en onze tuin grenst aan zijn domein van de geiten,nu is het zo dat de geiten hun kop door de omheining steken voor het gras en alle groen op te eten.mijn vrouw is onthaalmoeder en er spelen bij mooi weer vele kindjes buiten,is mijn buurman verplicht om een aantal meter(s) van de scheiding te blijven zodat de geiten niet meer op ons tuintje kunnen en de kindjes rustig kunnen spelen.de afsluiting is 1 betonnen plaat in de grond en ,dan gewone groene draad.hij heeft nu wel prikkeldraad bijgezet maar deze doet niet veel af.MVG,Patrick
Je hebt hier een vervelend probleem, er staat al draad maar deze voldoet niet om de geiten tegen te houden. In dit geval is het dure grap om nog een extra draad te spannen.

Voor geiten wordt regelmatig gebruikgemaakt van kastanje afsluiten, een voorbeeld hiervan kan je vinden op
http://www.houten-poorten.com/images/chesnut_fencing_01.jpg als ik me niet vergis is deze afsluiting toch vrij prijzig. Een andere mogelijkheid is om kippengaas tegen de omheining te hangen waardoor ze er niet meer door kunnen.