Wondjes

Hoi Allemaal..

We hebben sinds zaterdag 2 cavia's, beertjes, van 5-6 weken oud. Nu hebben ze alletwee (een al erger) een open plekje op de rug/hoog linkerflank wat eerst op een beet leek, met aan de randen wat schilfers. De ene heeft het nu ook nog eens zitten openkrabben.. :(

Eerst dacht ik aan een beet van grote cavia (alhoewel ze in de dierenwinkel alleen maar met andere kleine cavia's zaten), ook gelezen van open rug, en schurft.. We gaan zowieso straks naar de dierenarts.. maar iemand een idee?

't zijn echte schatjes (Calvin and Hobbes) en ben echt bezorgd..

Davy
Volgens mij is het schurft. Je kan tegen schurft een spuitbus bij de apotheker gaan halen. Meestal is dit wel op bestelling. Hiermee bestuif je dan de hele cavia uitgezonderd zijn hoofd/ogen.
Het lijkt inderdaad op schurft, maar voor de zekerheid best even naar de DA, die zal je dan het juiste product voorschrijven.
Klinkt inderdaad als schurft.
Je kan dit bestrijden met een antischurft spray van het merk beaphar.
Ook heb je pipetjes die je in de nek kan leegdruppelen mijt en schurft dat heet anti-parasiet en dan wel de 250 geloof ik.
de wondjes moet je telkens vettig houden met vasaline of uierzalf.
Zolang het maar vettig is want dat verzacht de jeuk op de wondjes en zo voorkom je dat ze het wondje verder open krabben.
Hoi..

Zijn na de DA geweest, en het is idd schurft.. hebben een spuitje gekregen met ivomec. Nu vrijdag nog eens teruggaan..

Merci voor de reacties..
Mijn Cavia heeft ook schurft aan z'n oortje. Een oortje is daardoor helemaal wit geschilfert. Hij heeft een druppeltje gehad en ik moet de plek ťťn keer per dag nat spuiten met een medicijn. ik moet na 10 dagen terug komen. Het wordt al wel wat minder, maar ze heeft er echt wel veel jeuk aan waardoor ze het telkens open krabt.
misschien een idee om die vaseline of uierzalf tip te gebruiken MLB?
Ik moest vandaag terugkomen bij de dierenwinkel. De shurft is nog niet helemaal weg, maar het wordt steeds minder. Ik heb daar gelijk gevraagd of het verstandig is om er vasaline of uierzelf op te smeren, maar hun rade mij dat af, daardoor zou het medicijn niet goed kunnen intrekken. Heb het dus maar niet gedaan. het wordt ook allemaal al wat minder dus het zal wel over gaan. Verder zag ze er heel gezond uit volgens die vrouw.
schurft komt vaak voor bij cavia's, maar het is goed te behandelen. Goed dat het al minder wordt MLD! Hopen dat het helemaal wegtrekt..
Ik denk dat het schurft is dat hadden mijn cavia's ook.