Veel honden en katten = lage sociale klasse?

Beste vrienden,

Als journalist van de krant Het Laatste Nieuws wil ik even een oproepje plaatsen.
Dit naar aanleiding van een artikel in de kranten van vandaag, woensdag 1 augustus. De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie heeft cijfers vrijgegeven over het aantal honden en katten die in BelgiŽ wonen.
Ze hebben ook een aantal conclusies gemaakt, bijv. dat kinderloze gezinnen meer honden hebben dan gezinnen met kinderen.
En ťťn opvallende conclusie: "hoe lager het inkomen, hoe meer honden en katten"

In onze krant van zaterdag 4 augustus willen wij graag het tegendeel tonen: namelijk dat mensen die veel honden hebben (of katten) gerust ook tot de "hoge" sociale klasse kunnen behoren, ik heb het nu gewoon over werkende mensen met een goede job of diploma.
Dit om het clichť eens te ontkrachten dat pakweg 10 honden hebben raar is, of 12 katten, dat je dan vast werkloos bent, of er niet goed voor zorgt, of marginaal bent...

Ik zoek dus "grote" aantallen (minstens 5 honden of katten) met fiere, trotse, blije baasjes erbij, die graag willen vertellen dat ze het uit passie en met veel plezier doen, en dat er niets raar aan is. (Kort telefonisch interview, met mooie foto van baasje en honden/katten/overige dieren).

Aangezien het een mooie reportage in de zaterdagkrant van 4 augustus wordt, dringt de tijd een beetje. Ik zou het appreciŽren mochten jullie, indien geÔnteresseerd, me snel willen contacteren.
`
Hartelijk dank en een fijne dag aan iedereen!

Nadine Van Der Linden
Journalist Het Laatste Nieuws
0478/66 26 51
nadine.vanderlinden@persgroep.be
Wat doe je met meer dan 5 honden of katten in een huis waar door de dag niemand is omdat ze zijn gaan werken? Naar mijn mening is 1 of 2 wel voldoende voor de werkende mens. Mensen die overdag niet thuis zijn kunnen het beter bij deze aantallen houden omdat ze toch niet zoveel tijd hebben om veel met deze dieren bezig te zijn.

In het geval er iemand thuis werkt of 1 van de 2 niet werkt, kan je natuurlijk wel een goed inkomen, een normaal gezin en veel honden en katten hebben. In dit geval heb je zelf ook de tijd om aan deze dieren aandacht te besteden.
nou, wij hebben toch momenteel een aantal honden en een aantal katten (totaal is zeker meer dan 5 :wink: ) en iedereen hier gaat uit werken (m'n vader werkt wel vaak thuis, eigen zaak)
Onder de middag zijn we ook allemaal thuis en we kunnen ze allemaal evenveel aandacht geven.