Uitzwaaien van Helga

Ik heb al een paar keer op dit forum geuit dat de verstandhouding tussen mij en mijn kaaf Helga niet een van de beste is. Ze heeft zo haar lieve momenten, maar ze blijft bijten en tegenwoordig piest ze zelfs van haar af. Eerst dacht ik nog dat het puur irritatie was door haar lange haren. Met veel moeite heb ik die kunnen knippen, het leek daarna ook weer wat beter te gaan.

Maar vorige week heb ik de knoop toch door gehakt. Helga zat op schoot en ik wilde haar terugzetten in haar bak. Maar ze wilde dat blijkbaar niet en draaide zich met een hoop bombarie om (hupsen, hard piepen alsof ik in haar kneep, ik raakte haar nauwelijks aan), deed haar kontje omhoog en pieste me onder! Niet voor de eerste keer, kan ik je vertellen.

We (mijn vriend en ik) hebben besloten om Helga terug te brengen naar de kinderboerderij. De jongen die daar werkt en ons Helga heeft gegeven, verzekerde ons dat ze het er echt niet slechter op zou hebben. Waarschijnlijk beter: ze komt in een ruime ren vol andere zeugjes. Ik ben benieuwd hoe dat gaat... Aan de ene kant gaat het zo gewoon niet meer met Helga. Ik wil niet op een punt belanden waarop ik me doodirriteer aan haar en haar daardoor minder affectie geef. Ze heeft gewoon een of ander gedragsprobleem, maar daar kan zij niets aan doen. Aan de andere kant vind ik het heel triest. Ik hou zeker wel van Helga, voel me een beetje alsof ik er te makkelijk van af wil. Maar dat is niet zo... Het gaat gewoon niet meer. Bovendien denk ik echt dat ze beter af is bij de kinderboerderij... :?
Wat jammer, maar denk dat je een goede beslissing hebt genomen..
Ik hoop het :roll: Volgend weekend gaat ze weg... Waarschijnlijk kom ik dan al met een nieuwe kaaf thuis, want ze hebben nu weer jonkies bij de kinderboerderij. Ze hadden nog een gladharig mannetje die ik mee mocht nemen, dus wie weet. :)
Misschien leuk om er dan meteen 2 te nemen, cavia's zijn sociale dieren ;)
Ik heb al veel moeite gehad om mijn vriend over te halen voor een cavia. Ik vrees dat ik er nog eentje nu niet door krijg. Misschien als we een groter huis hebben.
Jammer voor de cavia.. :(
Jammer dat het niet lukt! Maar je kan jezelf troosten dat je het tenminste geprobeerd hebt...
Er bestaan inderdaad caafjes met gedragsproblemen, maar het kan ook zijn dat ze gewoon liever in haar hokje blijft zitten en nooit geen knuffelcaafje zal worden.
Hoop echt voor je dat het met je nieuwe caafje wel zal lukken!
Ik wens je veel sterkte,het is heel moeilijk voor een beslissing te nemen.Maar ik denk ook dat je er goed aan doet,en hopelijk krijg je toch een ander waar je troost kan bij zoeken. :wink:
Dankjullie wel, is erg lief. Het is afwachten, hŤ? Maar ik vind het wel sneu voor Helga. Niet echt gegrond, want ik denk dat ze het goed gaat hebben, hoor. Met allemaal vriendinnetjes waar ze lekker de baas over kan spelen, die ze een beetje kan bijten zonder dat iemand heel flauw 'au' gaat roepen en zo ;) Komt vast goed. En ik kan haar natuurlijk altijd gaan bezoeken!
Ach wat leuk dat je haar kan bezoeken,dat is een plus punt. :P
Komt allemaal prima in orde met Helga :D
Jammer dat de nieuwe cavia wel de eenzaamheid tegemoet gaat..
Ja, nu weet ik het wel ;)
als je wel besluit om nog een cavia te nemen ik verwacht een nest :p