Trekken en springen

Hallo,Wij hebben 2 Golden retrievers.Ze trekken allebei behoorlijk, ze zijn zo enthousiast vooral als ze kinderen en honden zien.Ook springen ze vaak tegen mensen op, hoe kan je ze dan het beste corrigeren vooral als ze los lopen in het bos.Ze zijn allebei niet dominant maar de 1 staat ietsje hoger dan de ander.De iets lagere gromt vaak naar hem als hij binnen komt en ook weleens naar vreemde honden in het bos maar ik vind hem ook angstig lijken, z'n staart staat wel hoog.Wij hopen op uw antwoordGroetjes Geke en Kim
Het trekken kan je misschien afleren door ze, telkens als ze trekken, terug te trekken. Misschien is het hierbij wel iets makkelijker als je dit doet wanneer je met 1 hond gaat wandelen. Als je met 2 honden wandelt heb je altijd het probleem dat de ene weer wat meer wil dan de andere waardoor hij minder zal luisteren. Eens ze allebei door hebben dat ze niet mogen trekken, kan je eens proberen om met beide samen te wandelen.

Moest het terugtrekken niet meteen helpen, dan mag je best wel eens stevig trekken, zodat ze duidelijk merken wie de baas is. Belangrijk is dat je niet opgeeft, zodra hij trekt kan je best meteen terug trekken. Blijft hij trekken, dan trek je gewoon wat harder tot hij stopt (je moet hem natuurlijk niet ondersteboven gaan trekken hť ;) ). Normaal zullen ze dit vrij snel door hebben. Het beste is volgens mij gewoon trekken, en niet een korte snok geven, volgens mij is dit laatste te belastend voor de slokdarmen,... wat allemaal in de buurt van de halsband zit.

Tegen het springen weet ik helaas niets, je kan proberen om je hond kort bij je te houden als je andere honden/mensen passeert. Maar dat is natuurlijk geen oplossing voor jouw probleem.
Indien de uitleg van Bente niet helpt kun je altijd nog een gentle leader (ofzoiets toch) halen. Wij hebben dit ook voor onze kleinste jack russel en dat helpt echt. Zodra de hond gaat trekken, trekt dat ding de kop opzij waardoor hij eigenlijk niet ziet waar hij/zij loopt. Normaal stopt de hond dan ook met trekken.

Voor het springen kan ik alleen zeggen dat je de hond dan best naar zijn/haar voeten geeft als hij/zij springt en belonen als de hond enkel snuffelt, braaf kwispelt,... zonder te springen.