Tam

Hoe kan ik mijn hamstertje tam krijgen?
Dit kan vrij eenvoudig. Het neemt wel wat tijd in beslag en uw hamster zal ook niet van vandaag op morgen tam zijn. Er zijn 2 manieren om uw hamster tam te krijgen.

De eerste manier is al het eten uit de kooi te halen. Uw hamster speelt graag en zal honger krijgen, aangezien er geen voedsel is dient u hem iets lekkers te geven. In uw ene hand neemt u uw hamster en in uw andere hand iets lekkers dat de hamster dan rustig kan opeten. Daarna geef je hem ook nog wat gewoon eten. Als je dit elke dag doet zal hij na verloop van tijd zelf naar u toe komen omdat hij verwacht iets lekkers te krijgen.

De tweede mogelijkheid is om uw hamster elke dag een kwartier uit zijn kooi te halen en er wat mee te spelen. Na het spelen geeft u hem iets lekkers als beloning, als u geen beloning geeft zal het veel langer duren voordat uw hamster uit eigen beweging naar u toe zal komen. Als dan uiteindelijk uw hamster tam is dient u er nog wel regelmatig mee bezig te zijn, anders zal hij weer worden zoals in het begin en kan u terug vanaf 0 beginnen. Hoe ouder de hamster, hoe moeilijker dat het zal zijn om hem tam te krijgen.
Die van mij eet wel uit mijn hand en als ik een rozijntje vast heb klemt hij zelfs zijn pootjes om mijn vinger heen maar vastpakken lukt bijna niet maarja is niet voor nmiets een robbie!