Tam maken.

Ik heb een vraag.
Ik heb een syrische hamster van 6 weken. Mijn vriendin heeft het broertje ervan. Alleen is mijn hamster al redelijk tam, maar die van mijn vriendin blijft alle kanten opspringen. Terwijl ze er toch elke dag mee bezig is.
Hoe maak je zo'n hamster nou zo tam dat hij rustig blijft zitten. Want met al dat gespring heb je kans dat hij zich nog een keer verwondt.

heeft hij een "trauma" opgelopen aan de kennismaking met haar? (bruut oppakken,...) als dat zo is, zou ik hem enkele dagen rust gunnen en dan gewoon veel in de kamer zijn zodat hij gewoon wordt aan alledaagse geluiden. Het springen zal dan geleidelijk verminderen.

Eens hij niet meer schrikt als hij je vriendin ziet, dan kan je je hand in de kooi leggen als hij wakker is (hem niet speciaal wakker maken om hem tam te maken: jij zou ook prikkelbaar zijn als ze jou uit je bed zetten ;)) en hem zelf naar je toe laten komen. eventueel leg je er een zonnepitje op of iets anders dat hij lekker vindt (meelwormen zijn ook erg geliefd en mijn hamsters laten bijna mijn hand niet los :)). Op die manier krijgt hij vertrouwen. mocht hij bijten/ proeven: duwtje tegen de neus of blazen.

Eens dat dat allemaal goed gaat, kan je beginnen met hem er voorzichtig uit te halen. zit hij op je hand: ideaal dan lift je hem naar boven. Je kan hem ook gewoon opnemen, maar niet iedere hamster houdt daarvan.